blank

eAgrar: Registracija gazdinstava i zahtevi za podsticaje onlajn

Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede najavilo je da će u toku 2023. godine biti uspostavljen sistem eAgrar koji će omogućiti onlajn registraciju poljoprivrednih gazdinstava i dodatno ubrzati obradu zahteva stvarajući uslove da se svi predmeti koji se prime u toku godine u istoj godini i isplate.

blank

Sistem eAgrar će omogućiti i podnošenje zahteva za upis, izmene i brisanje podataka iz registra poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i zahteva za podsticaje u poljoprivredi, brže odobravanje i isplatu podsticaja, saopštilo je ministarstvo.

Ovaj sistem omogućiće i smanjenje mogućnosti greške pri podnošenju i obradi zahteva, kao i ubrzanje obrade zahteva usled uvezivanja relevantnih registara, efikasnije izveštavanje, praćenje statistike podsticaja i veći stepen kontrole.

„Elektronski sistem eAgrar, je prvi veliki korak ka stvaranju integrisanog administrativnog i kontrolnog sistema državnih podsticaja u poljoprivredi (IACS), odnosno sistema za implementaciju i kontrolu direktnih plaćanja i subvencija u okviru mera ruralnog razvoja“, navelo je ministarstvo.

Foto: Piksabej

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 26 stepena Celzijusa. Usled očekivane biometeorološke situacije izvesna opreznost

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.