blank

NIS, Er Srbija i Koka-kola najatraktivniji domaći poslodavci

Tokom jula, sajt Poslovi Infostud sproveo je istraživanje atraktivnosti poslodavaca na tržištu radne snage u Republici Srbiji koje je pokazalo da su najatraktiviniji poslodavci Naftna industrija Srbije, Er Srbija i Koka-kola HBC.

blank

Svrha istraživanja, kako je saopšteno, bila da se odaberu najatraktivniji poslodavci po mišljenu ispitanika, utvrdi šta je to što čini jednog poslodavca atraktivnim i šta je to što kandidati očekuju od poslodavaca u procesu selekcije i prilikom definisanja uslova zaposlenja.

Na listi dvadeset najatraktivijih poslodavaca našli su se, prema abecednom redu: Atlantik grupa, Banka Inteza, Britiš Ameriken tobako, DM drogerije markt, Elektroprivreda Srbije, Hemofarm, IKEA, Lidl, Loreal, MTS/Telekom Srbija, Nesl, Pepsi (Marbo), Filip Moris internešnel, Robert Boš, Simens, Telenor i VIP mobajl.

“Kada govorimo o namerama ispitanika da promene posao, rezultati istraživanja pokazuju da 33% ispitanika planira da promeni posao u narednih mesec dana, dok 59% kumulativno od ukupnog broja ispitanika planira da promeni posao u narednih šest meseci.

Samo 18% ispitanika ne planira da promeni posao, što ukazuje na veoma nizak novo lojalnosti trenutnim poslodavcima i da je velika većina kandidata u konstantnoj potrazi za boljim zaposlenjem”, navedeno je u obrazloženju ovog istraživanja.

Jedna od velikih promena na tržištu radne snage jeste i način na koji se gradi kredibilitet poslodavca. Tokom istraživanja smo postavili pitanje ispitanicima ko ima najveći kredibilitet kada govori u ime kompanije. Rezultati istraživanja pokazuju da ubedljivo najveći kredibilitet imaju zaposleni kod potencijalnog poslodavca (73% ispitanika ih smatraju kredibilnim). Na drugom mestu su članovi menadžment tima, a zatim i direktor koji rukovodi kompanijom”, navedeno je na sajtu Poslovi Infostud.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.