blank

Ekonomisti osvojili drugo mesto na republičkom takmičenju

U organizaciji Narodne banke Srbije i Ekonomskog fakulteta u Beogradu u petak 19. aprila je održano drugo Republičko takmičenje u edukativnom kvizu „Znamenite ličnosti na dinarskim novčanicama”.

blank
foto: Ekonomska škola “Bosa Milićević”

Takmičile su se obrenovačka Gimnazija, Ekonomsko – trgovinska škola iz Kraljevo, Srednja škola iz Guče, Srednja stručna škola „Branko Radičević“ iz Rume, Tehnička škola iz Bajine Bašte, Ekonomska škola iz Kuršumlije, Ekonomsko – trgovinska škola iz Kosovske Mitrovice i Ekonomska srednja škola „Bosa Milićević“ iz Subotice.

Prvo mesto osvojila je ekipa maturanata iz Tehničke škole iz Bajine Bašte, drugo mesto je pripalo Srednjoj ekonomskoj školi „Bosa Milićević” iz Subotice, dok je treće mesto zauzela ekipa Srednje stručne škole „Branko Radičević” iz Rume.

Ekipu subotičke ekonomske škole činile su učenice četvrtog razreda smera ekonomski tehničar i to: Aleksandra Borenović, Nataša Bodić, Dunja Kukla i Jana Radulović.

Edukativni kviz sadržao je pitanja o znamenitim ličnostima na dinarskim novčanicama počev od 1876. godine sve do opticajnih novčanica, koje danas koristimo kao sredstvo plaćanja. Prilikom odgovaranja na pitanja postavljena u kvizu takmičari se opredeljuju za jedan od tri ponuđena odgovora, posle čega im se u formi novčanice predstavlja tačan odgovor, kao i kratka priča sa zanimljivostima iz života ličnosti na novčanici.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 28 stepeni Celzijusa. Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.