blank

“Golubice” spremne za drugu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona

blank

Spartakove “golubice” će u sredu, 18. novembra, deseti put nastupiti u kvalifikacijama za UEFA Ligu šampiona, ovoga puta u glavnom gradu Bugarske protiv NSA Sofije. Tokom proteklih deset godina, “golubice” su čak šest puta uspele da se kvalifikuju u šesnaestinu finala najvažnijeg evropskog takmičenja.

Kvalifikacije se ove godine održavaju po izmenjenom sistemu takmičenja. Umesto dosadašnjih turnira, odigravaju dve utakmice po sistemu ispadanja.

Prvu rundu nokaut faze “golubice” su uspešno prebrodile protiv prvakinja Moldavije. Prvakinje Bugarske su članice Nacionalne sportske akademije “Vasil Levski”. Klub je višegodišnji šampion Bugarske, višestruki osvajač nacionalnog kupa i stalni učesnik Lige šampiona od 2009. godine.

blank

Bliži nam se najznačajnija ovogodišnja utakmica iz koje moramo izaći kao pobednice. Cele godine smo se spremale za ovu utakmicu, mislim da smo spremne, znam da ćemo dati svoj maksimum i da ćemo utakmicu dobro odigrati. Nekoliko dana smo provele u Zobnatici pripremajući se za utakmicu. Analizirali smo snimke bugarske ekipe koja je zaista izvanredna i dobro uigrana, ali mislim da je naša ekipa kvalitetnija i da imamo bolje pojedince koji mogu da naprave prevagu u našu korist. Verujem u našu pobedu – kaže Alina Baka.

Utakmica u Sofiji počinje u 13 časova.

Foto: ŽFK Spartak

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 28 stepeni Celzijusa. Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.