blank

Gradonačelnik porodici Perc – Opp uručio 160 kilograma hrane

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić u ponedeljak je sa saradnicima uručio pomoć osmočlanoj porodici Perc-Op u naselju Gabrić koja je u žižu javnosti dospela nakon objave priče na našem sajtu o dečaku Ištvanu Opu koji užinu iz škole „Žarko Zrenjanin“ nosi kući da bi je podelio sa braćom i sestrom.

blank

Gradska kuća je saopštila da je u dom ove porodice stiglo 16 paketa, odnosno oko 160 kilograma robe, od čega su dve trećine prehrambeni proizvodi, a trećina sredstva za higijenu.

Osim ove pomoći, gradonačelnik Bakić je obećao da će obezbediti odeću, obuću, školski pribor i igračke za decu Imrea Perca koji sa Đenđikom Op ima jednog sina Leventa, ali je i decu iz  njenog prethodnog braka prihvatio kao svoju.

„Odmah nakon dobijenih informacija o problemima koje ima mali Šanjika i njegova višečlana porodica okupio sam svoje saradnike i direktora ’Tržnice’ Branislava Joku da vidimo na koji način da pomognemo. Normalno je da je prvo što smo uočili problem nedostatka hrane. Pažljivo smo razmotrili njihove potrebe i napravili 16 paketa sa oko 160 kilograma robe“, rekao je gradonačelnik Bakić.

Pored ovog što smo danas doneli, dodao je, popisane su potrebe za školskim priborom, odećom, pomognemo ovoj višečlanoj porodici.

„Ovde sam došao iz još jednog razloga – da izrazim divljenje prema Imreu Percu koji je sa velikom odgovornošću i savesno preuzeo brigu o deci Đenđike Op. To nije samo human gest, već je Imre demonstrirao kako treba jedan muškarac i veliki čovek da se ponese u ovoj inače teškoj situaciji“, naglasio je Stevan Bakić.

O skromnosti ove porodice dovoljno je reći da je dečak, upitan ima li neku posebnu želju da mu ispuni gradonačelnik, rekao: „Dosta je, ima svega“.

I Imre Perc, koji sa svojih deset prstiju obezbeđuje egzistenciju za osmočlanu porodicu, kaže da im ne treba ništa više.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Bačka slavila u Apatinu

Bačka je ostvarila trijumf u okviru 24. kola Vojvođanske lige grupa Sever savladavši Mladost u Apatinu rezultatom 3:2 (3:0). Strelci: Bašić Palković 21., 35., Glišović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.