blank

Šanjika, dečak koji sa braćom i sestrom deli školsku užinu (VIDEO)

Pažnju naše redakcije, dečak Ištvan Opp privukao je kada smo od nastavnika u školi “Žarko Zrenjanin” čuli da svakog dana deo svoje užine pojede, a deo sačuva za braću i sestru kod kuće.

YouTube video

Porodica Perc – Opp živi u naselju Gabrić, nadomak Bikova, u preskromnim uslovima.
Šanjikin očuh, Imre Perc, zaposlen je na obližnjem poljoprivrednom dobru. On savesno brine o mnogočlanoj porodici, koju pretežno čine deca iz prvog braka njegove supruge, Šanjikine majke, u kojem je ova trpela nasilje sa značajnim posledicama. Porodica sada ima ukupno sedmoro dece.

Iako preskromno, domaćinstvo porodice Perc – Opp ne odaje utisak beznađa, zapuštenosti i nebrige. Naprotiv, sva deca su uredna i lepo vaspitana. Domaćinstvo poseduje malu baštu i domaće životinje u meri u kojoj to može da priušti. Deo neophodne hrane obezbeđuju loveći ribu u obližnjem kanalu.

Redakcija sajta Subotičke.rs smatra da porodici Perc – Opp treba pomoći. Oni koji žele da pomognu, mogu da se jave redakciji na imejl: [email protected]

blank

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 4 do 14 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.