blank

Repertoari bioskopa “Eurosinema” i “Abazija” do 9. septembra

Novi mutanti

Bioskop “Eurosinema”, do 9. septembra, 19 časova

Država/godina: SAD/2020

Trajanje: 98 min.

Žanr: akcija, avantura

Režiser: Josh Boone

Uloge: Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Henry Zaga

Studio “20th Century “ u saradnji sa Marvel Entertaiment predstavlja film Novi mutanti, originalni horor triler smešten u izolovanu bolnicu, gde je grupa mladih mutanta na psihijatrijskom praćenju. Kada počnu da se događaju čudne stvari, i njihove mutantske sposobnosti i njihovo prijateljstvo će biti na testu dok se budu borili za život.

Martin Eden

Bioskop “Eurosinema”, do 9. septembra, 17 časova

Država/godina: SAD/2018

Trajanje: 127min

Žanr: drama, romantično

Režiser: Pietro Marcello

Uloge: Luca Marinelli, Jessica Cressy, Vincenzo Nemolato, Marco Leonardi, Denise Sardisco, Carmen Pommella, Carlo Cecchi

Filmska adaptacija poznatog romana Džeka Londona prikazuje mladog siromašnog mornara i njegove težnje da postane pisac kako bi se klasno približio bogatoj porodici svoje verenice Elene. Uključuje se u socijalističke krugove što ga dovodi u konflikt sa Elenom i njenim buržoaskim svetom. Radnja filma premeštena je u Napulj 70-ih godina XX veka u prepoznatljivoj viziji Pietra Marcella, koja u izrazu sintetiše podražavanje stilova različitih epoha. Martina glumi izvanredni Luka Marineli, laureat glavne nagrade na Venecijanskom festivalu.

blank

Tenet

Bioskop “Eurosinema”, do 9. septembra, 21 čas

Država/godina: SAD, VB/2020

Trajanje: 150 min

Žanr: akcija, drama, triler

Režiser: Christopher Nolan

Uloge: Aaron Taylor-Johnson, Robert Pattinson, Kenneth Branagh, Elizabeth Debicki, John David Washington…

Džon David Vašington glavni je protagonista novog Sci-Fi akcijskog spektakla Kristofera Nolana, kratkog, ali jasnog naziva “Tenet.” Naoružan samo jednom rečju – Tenet – i boreći se za opstanak celog sveta, glavni junak priče kreće kroz polumračni svet međunarodne špijunaže na misiji koja će se odvijati u nečemu izvan stvarnog vremena. Inverzija. Nije putovanje kroz vreme. Masivni, inovativni i do sada najambiciozniji akcijski blokbaster koji je režirao i napisao fantastični Kristofer Nolan, poznat po mega uspešnim filmovima Početak, Memento, Betmen trilogija, Dunkirk, Interstellar… Radi se o jednom od najskupljih filmova ikad snimljenih.

Sumrak u bečkom haustoru

Bioskop “Abazija”, 8. septembar, 17 časova

Država/godina: Srbija/2020

Trajanje: 110 min.

Žanr: dokumentarni

Režiser: Mladen Đorđević

Uloge: Darko Markov, Milenko Radosavljević. Goran Pavlović, Vladica Milosavljević

Grad Beč obeležava pedeset godina od dolaska gastarbajtera iz socijalističke Jugoslavije u Austriju. Toj zemlji je bila potrebna radna snaga, pa je ugovorom dogovoren prijem velikog broja radnika iz siromašnih delova Jugoslavije. U isto vreme nova vlast, u skladu sa smanjenjem socijalnih davanja, uvodi poreze taksistima. Nameti su veliki, te je mnogim taksistima budućnost ugrožena. Ovo naručito pogađa ljude sa Balkana, pošto veliki broj njih živi od taksija. Sa tim problemom se suočavaju i tri glavna junaka Darko, Mileno i Goran, koji već dvadesetak godina taksiraju po Beču. Njih trojicu povezuje vračara Vladica iz istočne Srbije, kod koje redovno dolaze da im pročita budućnost iz karata ili ih zaštiti od negativnih sila. Iza raskošnih bečkih fasada krije se svet sujeverja i očajnika, koji na taj način pokušavaju da reše svoje probleme.

Novi mutanti

Bioskop “Abazija”, 8. septembar, 19 časova

Ovo je moja zemlja

Bioskop “Abazija”, 8. septembar, 21 čas

Država/godina: Austrija/2020

Trajanje: 105 min.

Žanr: dokumentarni

Režija i scenario: Susanne Brandstätter

„Šta se, dođavola, dogodilo sa mojom zemljom?ˮ – Nakon izbora Donalda Trampa, ovo je goruće pitanje za Susanne Brandstätter, američku filmsku autorku koja je najveći deo života provela u Austriji. Sa kritičkom distancom Evropljanina i insajderskim pogledom na stvari, ona se približava nekim Trampovim glasačima u Ohaju: mikrokosmos duboko podeljene SAD. Prikazujući upečatljive paralele sa Evropom, ovaj dokumentarac istražuje polarizaciju i razloge zašto se ljudi drže svojih političkih mišljenja – bez obzira na sve. Zar nema izlaza?

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.