blank

Gradonačelnik uputio izraze najdubljeg saučešća povodom smrti patrijarha Irineja

blank

Gradonačelnik Stevan Bakić uputio je danas u ime sugrađana i svoje lično ime izraze najdubljeg saučešća svim arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i vernom narodu Srpske pravoslavne crkve, povodom smrti Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja.

“Ostaće upamćen kao mudar i posvećen predstojatelj naše Crkve, veliki duhovnik i borac za svoj narod, kako na prostoru Kosova i Metohije, tako i Eparhije niške i konačno na tronu Svetog Save.

Tokom šest decenija monaške, četrdeset i pet godina vladičanske i deset godina patrijaraške službe učinio je nebrojena dobra, od kojih će Srbija večno pamtiti i ostati ukrašena konačno završenim hramom Svetog Save na Vračaru.

Na tom poslu nastavio je tamo gde je njegov veliki prethodnik patrijarh Pavle stao. Njegov trud je, uz najbolju saradnju i svesrdnu pomoć države i partnerski odnos sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, okončao taj veliki projekat našeg naroda.

Hvala mu za taj podvig i sve druge i neka mu Gospod podari rajsko naselje”, navedeno je u saučešću gradonačelnika Bakića.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.