blank

I knjige u karantinu!

blank

Knjige sa pozajmnog i svakog drugog odeljenja Gradske biblioteke u potpunosti su bezbedne sa epidemiološkog stanoviša, budući da se nakon svake upotrebe odlažu na tri puna dana u “karantin” za knjige, saznaju Subotičke.rs u ovoj ustanovi.

– Pažljivo sledimo preporuke Zavoda za zaštitu zdravlja iz Beograda – kaže za Subotiček.rs bibliotekar Andrej Kunkin. – Dobili smo obaveštenje da se virus na hartiji zadržava do 36 sati. Mi smo uveli praksu odlaganja knjiga u poseban karantin na tri puna dana, dakle na 72 sata. To je dvostruko duže vreme od pretpostavqenog, tako da su svi korisnici naših usluga sa epidemiološkog stanoviša potpuno bezbedni – ističe Kunkin.

Gradska biblioteka, prema podacima objavljenim na sajtu ove ustanove, raspolaže sa oko trista hiljada knjiga. Rad sa korisnicima organizovan je u tri pozajmna odeljenja, dve čitaonice, dve posebne zbirke i dvanaest ogranaka.

Bibliotečki fond podeljen je na knjige na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku. U sklopu Naučnog odeljenja čuva se fond periodike sa oko četiri hiljade godišta časopisa i listova, bibliografsko odeljenje i posebne zbirke – zavičajna zbirka i zbirka stare i retke knjige. Zavičajna zbirka ima 9.200 knjiga.

Gradska biblioteka Subotica je matična ustanova za Severnobački okrug. Biblioteku finansira Grad Subotica, a za rad Matične službe izdvajaju se sredstva i iz budžeta Pokrajine. Na odeljenjima su obezbeđene usluge na srpskom, hrvatskom i na mađarskom jeziku.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.