blank

Ima li spasa JP “Subotica – trans”? (VIDEO)

YouTube video

Na današnjoj 43. sednici Skupštine grada usvojeni su planovi poslovanja preduzeća čiji je osnivač Grad Subotica.

Za svih 14 javnih preduzeća planovi rada za narednu godinu su usvojeni bez veće rasprave, osim za tačku dnevnog reda koja se odnosila za javno privatno partnerstvo u JP “Subotica-trans” gde se povela rasprava između političke većine i opozicije.

blank
Foto: Subotičke.rs

Direktor JP “Sutrans” Dejan Ljubisavljević izneo je niz podataka koji se odnose na gubitke tokom godina i neisplativost određenih linija i subvencije koje ovo preduzeće dobija od grada u poslednjih nekoliko godina, kao i nalaženje rešenja u vidu partnerstva kako bi JP “Sutrans” nastavio da posluje.

Komentar na skupštinska dešavanja oko “Sutransa” dali su i Veljko Vojnić ispred SNS i Janoš Nagel ispred SVM.

Duško Stipanović, odbornik SPS-a, dao je svoju ocenu problema JP “Subotica-trans”. Po njemu, teško da će se naći strateški partner. Na rukovodstvu grada je da se nađe način i izvrše određene reorganizacije i smanje troškovi. Kako kaže, činjenica je da nema viška vozača i mehaničara.

blank
Foto: Subotičke.rs

Da je partnerstvo ovog preduzeća starog 127 godina, kao i privatizacija Apoteka Subotica pokušaj malverzacije i loše privatizacije misli član opozicije Miroslav Milojević, ispred Građanske Subotice.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas sunčano i toplo

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 27 stepena Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu uticati relativno povolјno

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.