blank

Ivan Erdeg učestvuje na prvenstvu Evrope (U17)

Reprezentativac Srbije i sportista grada Subotice za 2023. godinu Ivan Erdeg će biti jedini muški predstavnik Srbije na prvenstvu Evrope u dizanju tegova za uzrast do 17 godina koje se održava od 15. do 23. juna u Grčkoj.

blank
Foto: KDT Spartak

Osim njega Srbiju će predstavljati i takmičarka Una Kranjc iz Iriga.

Pripreme teku po planu, a o planu i programu govorili su Erdeg i trener Rožnjik:

“Pripreme smo počeli u Mađarskoj u Olimpijskom trening kampu sa korekcijama tehnike. Po povratku smo počeli dvanaestodnevni nedeljni ciklus priprema do takmičenja, za sada idu jako dobro, moram da obratim pažnju na sve, jer moram da spustim u težinsku kategoriju. Osećam se u veoma dobroj formi, imali smo test trenunte snage i čeka nas državno juniorsko prvenstvo, krajem aprila, za koje još nismo u takmičarskoj formi zbog opštih priprema za Evropsko prvenstvo”, rekao je Ivan Erdeg.

“Ivan je talentovani mladi sportista, marljiv i posvećen. Pripreme teku po planu, njegove pripremne cikluse sam sastavljao koristeći neke segmente tradicionalne subotičke škole dizanja i neke moderne naučne metode.

Cilj nam je da oborimo državni rekord i uđemo u prvih 10. Ivanu je ovo prva godina u ovom uzrastu, sledeće godine, ako bude sve po planu nadam se da ćemo imati rezultat za medalju na starom kontinentu, a to nije lako sa obzirom da su muške srednje kategorije uvek najmasovnije sa najžešćom konkurencijom”, naglasio je trener Ervin Rožnjik.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Večeras bitka za finale

Košarkaše Spartak Office Shoes-a večeras od 19 časova u Hali sportova očekuje revanš meč polufinala plej-ofa protiv ekipe MZT Skopje Aerodrom. Subotičani su slavili u

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.