blank

Jožef Fazekaš – čuveni subotički trener napunio 90 godina (VIDEO)

YouTube video

“Jedan je Fazi, najbolji trener u istoriji subotičkog fudbala, neverovatan strateg i još bolji čovek“ – samo su neki od komentara za legendu subotičkog fudbala – popularnog Jožefa Fazekaša, koji je pola svoga života ostavio na travnatim, zelenim terenima ovog grada.

Fazekaš, trener kroz čije je ruke prošlo hiljade dece, proslavio je sa odabranom ekipom 90-ti rođendan. Trenirao je generacije Subotičana, od 1961. pa sve do generacije 2007. Jedino što se licitira kada su brojke u pitanju da li je bilo 10 ili 15 hiljada dečaka kojima je šaputao tajne fudbala.

Do pre koju godinu gospodin Jožef bio je strateg najmlađim generacijama, ali je onda korona uzela danak i ovaj najstariji subotički trener morao je da se oprosti od trenerske zviždaljke.
Nekada je svaka fabrika imala svoj sportski klub, pa je takav bio je i Sever.

blank
Foto: Subotičke.rs

Najduže je i ostao u ovom nekadašnjem jugoslovenskom gigantu elektromotora – 23 godine, a ova škola fudbala, sa njegovim potpisom, bila je prepoznatljiva širom tadašnje države, ali i Mađarske. I na 90-ti rođendan, razložno priča, koliko mu je fudbal i rad sa decom obeležio život.

Jožef Fazekaš mlađi pamti kako je njegov otac kao trener odlazio po školama, kako bi proveravao školski uspeh svojih malih sportista. Ako nisu imali dobre ocene nisu mogli ni da treniraju.

Roberta Santa fudbal je obeležio za ceo život. Igrao je u Spartaku, karijeru nastavio u Mađarskoj, suosnivač je brenda You Go, ali i veliki poštovalac gospodina Fazekaša.

Trenirao je i u najstarijem fudbalskom klubu u zemlji, Bačka 1901, dočekao i ispratio generacije koji su zbog njega zavoleli fudbal, Jožef Fazekaš ostaće zauvek zapamćen u sportskim subotičkim analima, kao prvenstveno čovek, trener i odličan strateg ove najvažnije sporedne stvari na svetu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u saradnji sa novosadskom policijom, uhapsili su M. E. (1981) iz okoline Bačke Topole zbog postojanja osnova sumnje da

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.