blank

Jožef Kereši o “zlatnoj” Ivani Vuleti

Jožef Kereši punu deceniju bio je reprezentativni trener srpskih atletičara.

blank
Foto: Privatna arhiva

Njegova specijalnost bio je sprint. Naša najbolja atletičarka, svetska zlatna, Ivana Vuleta, svoje atletske potencijale pokazivala je i u kratkim, trkačkim disciplinama, na 60 metara. U svojim mladim godinama kao devojčica je u tim sprinterskim disciplinama radila sa subotičkim trenerom Jožefom Kerešijem, koji je već tad predviđao sjajnu atletsku budućnost.

U razgovoru, sa atletskim trenerom Kerešijem, dan posle osvajanja svetskog zlata u skoku u dalj, Kereši je istakao izuzetan rad i požrtvovanost cele Vuletine sportske ekipe i dodao: „Da li znate šta ultratalenat? To nije samo psiho-motorni razvoj, u koji spadaju snaga, pripremljenost i psihička spremnost?

To je i kad vrhunski sportista trpi dug i konstantan umor, bol, putovanja i dosadu, u pripremama i čekanjima na aerodromima. To je takva posvećenost svom cilju, da budeš najbolji, da ne odustaneš i kad te sve boli, kad te umor stiže i tad, daš sve od sebe da pobediš!“, rekao je Jožef Kereši dugogodišnji trener atletske reprezentacije Srbije, Subotičanin, koji je svoj život i karijeru posvetio treniranju najboljih subotičkih i srpskih atletičara.

Prva olimpijska nastupanja Vuleta je imala 2008. godine u Pekingu, sa 17 godina a svoj vrhunac u karijeri dostigla je juče, kada je i postavila svoj ali i srpski rekord u skoku udalj. Po Vuletinim rečima na Atletika.tv, posebno je srećna što je svetsko zlato osvojila baš u Budimpešti, koju smatra svojim drugim domom, jer joj je prvi trener bio uravo Mađar. Svetsko zlato smo čekali 7 godina, i navijali za zlatnu Vuletu! I dočekali ga!

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u saradnji sa novosadskom policijom, uhapsili su M. E. (1981) iz okoline Bačke Topole zbog postojanja osnova sumnje da

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.