blank

Kalmar: Nisam protiv stranaca, insistiram na poštovanju pravila! (VIDEO)

Zvezdan Kalmar, programski direktor Centra za održivi razvoj i ekologiju, za Subotičke.rs danas je izjavio da nije protiv stranaca i njihovog ulaganja, biloda su to Kina, Rusija, Kanada ili neka druga zemlja, ali da insistira na poštovanju ekoloških i pravnih normi, uz poštovanje ekološke i ekonomske održivosti.

blank

Kalmar je upozorio na opasnost po životnu sredinu i lokalne zajednice koja, kako Kalmar tvrdi, dolazi od istražnih naftnih bušotina u blizini turističke zone na Paliću i obližnjih zaštićenih prirodnih područja.

On je ukazao da se u neposrednoj blizini Palića nalazi nekoliko desetina bušotina, te da se u predstojećim godinama i decenijama može očekivati njihov negativan uticaj na životnu sredinu.

Nakon što je snimila Kalmarovu izjavu, redakcija je od Naftne industrije Srbije zatražila komentar koji ćemo objaviti čim nam bude prosleđen.

YouTube video

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 28 stepeni Celzijusa. Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.