blank

Kampanja “Bezbednost počinje sa tobom” realizovana i u Subotici (VIDEO)

YouTube video

Pod sloganom “Bezbednost počinje s tobom”, Agencija za bezbednost u saobraćaju Republike Srbije čini sve kako bi podigla svest o odgovornom ponašanju u saobraćaju, gde simulacijama saobraćajnih nesreća, povreda i situacija prikazuje crnu statistiku sa srpskih puteva. Svaki dan kad izađemo na ulicu, u školu, na posao moramo biti svesni da postajemo učesnici u saobraćaju i da bezbednost nas kao pojedinaca i ostalih, počinje upravon – sa nama.

Subotica je jedan od pet gradova gde se realizuje kampanja “Bezbednost počinje sa tobom”. Fokus je na mladim ljudima koji su tek položili vozački ispit. Neophodno je promeniti crnu statistiku koja kaže da su najčešći uzrok smrti kod mladih – saobraćajne nesreće.

blank
Foto: Subotičke.rs

Tri su osnovna faktora koja utiču na nastanak saobraćajnih nezgoda – nebezbedno ponašanje učsenika u saobraćaju, nebezbedni putevi i neispravna vozila. U Subotici se samo u prošlom mesecu desilo 40 saobraćajnih nezgoda,od toga 9 je teže, 21 osoba je lakše povređena, dok je jedna osoba izgubila život.

Može da se uredi zona škole, napravi odlična saobraćajna infrastruktura, donesu zakoni koji će rigorozno kažnjavati i najmanji saobraćajni prestup, ali sve to nije dovoljno ako se kao pojedinci ne ponašamo bezbedno po sebe i druge, kada je saobraćaj u pitanju.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

One response to “Kampanja “Bezbednost počinje sa tobom” realizovana i u Subotici (VIDEO)”

  1. Na ovo treba dodati i jednu pravu edukaciju roditeljima kako sačuvati život dece u slučaju saobraćajne nesreće. Ali ne deljenjem sedišta koja su poslednje klase i isključivo u smeru vožnje koji je i do 5 puta manje bezbedan od suprotnog smera u kojem bi se trebala voziti deca barem do pune 4 godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Mogući pljuskovi

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 21 do 30 stepeni Celzijusa. Relativno nepovolјna biometeorološka situacija može uzrokovati

Detaljnije »
blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 22 do 34 stepeni Celzijusa. Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.