blank

Koncert „Nova srpska muzika za violončelo i harmoniku“ sutra u Savremenoj galeriji

Savremena galerija Subotica objavila je da će sutra, 9. novembra, biti održan koncert „Nova srpska muzika za violončelo i harmoniku“ sa početkom u 19 časova.
Na koncertu će nastupiti dvojica izuzetnih izvođača, Aleksandar Latković (violončelo) i Branko Džinović (harmonika).

blank

Na programu će biti dela savremenih kompozitora: Snežane Nešić, Svetlane Маraš, Draška Adžića, Maje Bosnić i Juga K. Markovića. Ulaz na koncert je besplatan.

Aleksandar Latković je kao prvi violončelista Beogradske filharmonije nastupao predvođen dirigentima kao što su Zubin Mehta, Uroš Lajovic i Muhai Tang. Deluje kao član Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije. Sa Kamernim orkestrom Maler, orkestrom BandArt i Festivalskim orkestrom Lucerna, nastupao je širom Evrope pod vođstvom umetnika kao što su Klaudio Abado, Pjer Bulez, Daniel Harding, Gordan Nikolić, Hajnc Holiger. Nastupao je u salama Korto i Sorbona u Parizu, Vredenburg u Utrehtu, Studiju France 3 u Strazburu, u Fontenblou, Val d’Izeru, na BEMUS-u i Čelo festu.

Branko Džinović je sarađivao sa nekim od najznačajnijih savremenih kompozitora današnjice kao što su Salvatore Šarino, Per Norgard i Sofija Gubajdulina. Kao solista i kamerni muzičar je nastupao širom Evrope, u Australiji, Novom Zelandu, Kanadi i Americi. Nastupao je u Kenedi centru u Vašingtonu i Linkoln centru u Njujorku. Za vreme doktorskih studija u Torontu, saradjivao je sa Internacionalnim ansamblom za savremenu muziku (ICE) iz Njujorka. Bavi se komponovanjem muzike za film i pozorište i nastupa na bandoneonu koji je izučavao u Buenos Airesu. Trenutno predaje harmoniku i kamernu muziku u muzičkoj školi Vatroslav Lisinski u Beogradu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 6 do 14 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike će biti i dalјe

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.