blank

„Kus petlić“ na Sterijinom pozorju

blank

Predstava subotičkog Narodnog pozorišta „Kus petlić“, u režiji Milana Neškovića, večeras će biti izvedena na 66. Sterijinom pozorju u Novom Sadu. Predstava počinje u 18 časova i 30 minuta na sceni „Jovan Đorđević“, u Srpskom narodnom pozorištu.

Drama „Kus petlić“ bavi se pozicijom malog čoveka tokom turbulentnog vremena Drugog svetskog rata i njegovim emotivnim previranjima u tim okolnostima.

Igraju Minja Peković, Sanja Moravčić, Igor Greksa, Dimitrije Dinić, Srđan Sekulić i Miloš Lazić.

Reditelj Milan Nešković je uoči premijere u aprilu naveo da ne pamti kad je poslednji put bio ovoliko zadovoljan procesom stvaranja jedne predstave, te da je radio sa dobrim glumcima i dragim ljudima.

– Ova priča jeste nešto što je svima nama danas potrebno, da je čujemo i vidimo, jer kad dođu teška vremena, obično se svi bave velikim temama, a za malog čoveka ne bude razumevanja. Mislim da će svako iz pozorišta izaći puna srca, a vi dođite pa procenite i sami – poručila je glumica Minja Peković pred premijeru.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 22 stepena Celzijusa. Kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.