blank

Lana Virc osvojila ITF turnir u Subotici

Teniski klub Spartak je u Dudovoj šumi organizovao Međunarodni ITF turnir u juniorskoj konkurenciji za tenisere do 18 godina.

blank
Foto: Tk Spartak

U muškoj konkurenciji titulu je osvojio Bogdan Desy iz Francuske, dok je Subotičanka Lana Virc osvojila prvo mesto u ženskoj kategoriji.

Lana Virc koja je tek napunila 15 godina ostvarila je odličan uspeh jer je trijumfovala u kategoriji sa starijim igračicama i to bez izgubljenog seta.

U prvom kolu Lana je pobedila Anu Mitevsku iz Makedonije rezultatom 6:2, 6:3, zatim je bila bolja od prve nositeljku Yu Wenfei iz Kine sa 6:3, 6:0. U osmini finala je savladala takmičarku Zoe Kaegi iz Švajcarske rezultatom 6:4, 6:0.

U četvrtfinalu je bila bolja od Justyna Anna Strykove iz Češke sa 6:2, 6:2. Polufinalni duel doneo susret dve srpkinje, u kojoj je trijumfovala Lana pobedivši Sašu Sakura Štulu sa 7:6 , 6:3.

U finalnoj borbi za pobednički pehar pobedila je drugu nositeljku turnira Gretu Fenyveš iz Mađarske (trenutno 437 na svetskoj ranglisti igračica do 18 godina) u dva seta sa 6:4. 6:4.

Pobednici je pehar uručio Milan Vučković, predsednik Teniskog kluba Spartak.

U muškoj konkurenciji najbolji je bio Bogdan Desy iz Francuske koji je sa 6:3, 6:2 savladao tenisera iz Rumunije, Cezar Stefana Bentzela. Francuzu je pobednički pehar uručila Nataša Aleksić, članica Gradskog veća Subotice zadužena za sport i omladinu.

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.