blank

Lista Složno za Bunjevce pobedila na izborima za novi saziv Bunjevačkog nacionalnog saveta

„Nakon prebrojanih glasova na 63 biračka mesta u Subotici i Somboru, zvanično možemo potvrditi da je na izborima za novi saziv Bunjevačkog nacionalnog saveta lista broj dva “Složno za Bunjevce – dr Suzana Kujundžić Ostojić” odnela apsolutnu pobedu” — izjavila je nositeljka te liste Suzana Kujundžić Ostojić.

blank

Ukupno su bile tri liste. Lista „Složno za Bunjevce“ je osvojila ukupno 2.290 glasova na osnovu 95 odsto obrađenih podataka, a izašlo je 79 odsto od ukupnog broja upisanih birača, za razliku od prethodnih izbora, kada je izašlo svega oko 20 odsto birača.

Na drugom mestu po broju glasova je lista „Bunjevci za Suboticu i svoja prava zajedno – Tamara Babić“ sa 441 glasom, dok je na trećem mestu lista „Bunjevci Sombor – Svi u jednom kolu“, sa 184 glasa.

Predstavnici budućeg saziva Bunjevačkog nacionalnog veća poručili su da će liste jedan i tri biti opozicija i da one neće moći da utiču na rad i donošenje odluka u ovom savetu.

N1, foto: Piksabej

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.