blank

Magločistač: Bez znanja roditelja, deca iz vrtića kitila jelku na trgu u organizaciji SVM

Deca iz predškolske ustanove “Bambi” iz Bačke Topole učestvovala su u kićenju jelke na gradskom trgu u organizaciji Foruma žena Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) iako njihovi roditelji nisu znali da politička stranka stoji iza događaja, preneo je subotički portal Magločistač.

blank
Foto: Unsplash

Kako su neki od roditelja rekli za portal, u viber grupi su dobili obaveštenje vaspitačica da će povesti decu na Manifestacioni trg, gde će kititi jelku, što je običaj godinama unazad u ovo vreme.

„Mislili smo da to organizuju vaspitačice ili predškolska ustanova, međutim, dan kasnije u lokanim medijima vidimo da je organizator dešavanja Forum žena SVM, čije su predstavnice decu dočekale sa kolačima i čajem“, naveli su roditelji koji su želeli da ostanu anonimni.

Jedna od majki ocenila je da u tom slučaju „ima elemenata zloupotrebe dece u političke svrhe“.

„Iznad svega, stranačke aktivnosti ne bi smele da se sprovode u jednoj obrazovnoj ustanovi, niti da bilo koja stranka na bilo koji način, ovako prikriven ili neki direktan, prikuplja političke poene u vrtićima“, rekla je ona.

Direktorka predškolske ustanove „Bambi“ Timea Fenjsaroši Fekete rekla je za Magločistač da na događaju „apsolutno nije bilo reči o politici“.

„Tamo nije bilo uopšte reči o politici, nego smo okitili jelku i deca su dobila medenjake i čaj“, rekla je direktorka.

Upitana da li je trebalo obavestiti roditelje da je SVM organizator akcije, Fenjsaroši Fekete koja je bila kandidatkinja te stranke na aprilskim parlamentarnim izborima, kazala je da do sada nisu imali nikakav problem i da se nekoliko godina unazad kićenje jelke na gradskom trgu tako organizuje.

Najavila je da će sledeće nedelje i Srpska napredna stranka (SNS) organizovati događaj kom će takođe prisustvovati deca iz vrtića.

„I kada SNS organizuje, mi isto tako idemo, svake godine, i to ne naglašavamo. Do sada niko nije pravio problem. Biće Vašar zimskih čarolija, i Deda Mraz dolazi. Organizator je Turistička organizacija i SNS. To je isto jako lepo, imaće i neku pozorišnu priredbu. Mi nikada ne kažemo ko organizuje, mi gledamo da deci bude dobro i lepo“, navela je direktorka predškolske ustanove.

Lokalni zaštitnik građana u Bačkoj Topoli, Miladin Nešić naveo je da učešće dece u takvim manifestacijama mora biti „jasno definisano“ i da je „kada je reč o nekim osetljivim pitanjima“, treba da postoji saglasnost roditelja.

„Roditelji moraju imati kompletnu informaciju. To je nekako postala praksa da se ne napiše i ne kaže ko je organizator nekih dešavanja, što mislim da je jako loše“, naveo je Nešić.

Dodao je da iako na kićenju jelke nije bilo stranačkih obeležja, „moguće je da se to iskoristi u stranačke svrhe, odnosno, propagandne, partijske“.

Magločištač, N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

One response to “Magločistač: Bez znanja roditelja, deca iz vrtića kitila jelku na trgu u organizaciji SVM”

  1. Spojila vaspitacica lepo i korisno. Da ne mora vam radnog vremena da se angazuje u stranacke aktivnoati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »
blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.