blank

Meštani Zorkine ulice ponovo protestuju zbog kamiona (VIDEO)

YouTube video

Građani Zorkinog naselja, ponovo su se okupili na uglu ulica Zorkine i Erdutske zahtevajući od nadležnih da se izmeni trasa prolaska kamiona koji ili punih ili praznih prikolica, peskom ili zemljom, više od godinu dana prolaze njihovom ulicom. Od ranih jutarnjih sati, kada kamioni krenu ovom trasom, i obzirom na širinu ulice koja nije podobna za ovakav vid transportnog saobraćaja, nema više mirnog rada, niti života.

Problem koji je nastao ovakvim intenzivnim saobraćajem je uništavanje puta, ali i rupe koje ostaju iza stotina kamiona. Nekad miran kraj, sad je uzurpiran kamionima, a cifra kojom se licitira je 500 do 1.000 kamiona na dan.

blank
Foto: Subotičke.rs

Erdutska ulica je posuta kamenjem, u poslednjih nekoliko dana, ali se meštani ovog kraja pitaju šta uraditi da se ili obezbede uslovi za bezbednije saobraćanje kamiona, zaustavi devastiranje ulice i kuća koje zbog vibracije tonu i pucaju, ili da se nađe rešenje za promenu trase.

Tavankut, gde se iskopava pesak koji se u velikoj meri koristi u izgradnji pruge Beograd – Budimpešta svoju muku muči već dve godine na sličan način, a do sad strpljivi stanovnici „Zorke“ više ne mogu da izdrže u svojim ulicama. Bili smo svedoci buke koju stvaraju veliki kamioni, a šta ove ljude čeka na leto, kada se digne prašina, možemo samo da pretpostavimo.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.