blank

Mladić Miloš Kozarski, svedok istakanja vode iz Majdana (VIDEO)

Mladić Miloš Kozarski, koji živi na Kelebiji, svedok je istakanja vode iz jezera Majdan. Kozarski nam je pokazao mesto na kojem su cisterne istakale vodu iz jezera čiji je vodostaj od tada u opadanju.

blank

– Ne znamo šta se tačno događa sa jezerom, ali je istakanje vode iz njega sigurno uticalo na njegovo opadanje i nizak vodostaj. Ovaj problem vidljiv je od prošle godine. Jezero se nije oporavilo samo. Povuklo se, vode je znatno manje, u jezerskom koritu je prisutan mulj bez vode. Treba proveriti šta se dešava i sa podzemnim vodama. Treba preduzeti nešto kako bi se ovaj mali dragulj Subotice sačuvao. Ljudi ovde rado dolaze. Nedavno je i naš sugrađanin Jožef Kujundžić govorio o ovom problemu. Svakog dana boravim na obalama Majdana i veoma mi je žao što se jezero, u kojem je bilo štuka i druge ribe, muči na ovaj način. Vode je znatno manje i u susednom kanalu u koji smo nekada skakali, a danas je to običan plićak. Trebalo bi poseći značajnu količinu trske i vratiti nekako vodu – kaže Kozarski za Subotičke.rs.

YouTube video

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 4 do 14 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.