blank

Moćne „golubice”

U drugoj prijateljskoj utakmici, odigranoj protiv Ferencvaroša, Spartakove “golubice” su, u okviru letnjih priprema za kvalifikacioni turnir Lige šampiona, ostvarile ubedljivu pobedu na svom terenu rezultatom 5:0 (3:0).

blank
Foto: ŽFK Spartak

Strelci: Filipović, 15., 45., 57., 73. i Belovan, 19. minut za Spartak.

Spartak: Jefimija Škandro, Isidora Vučković, Željka Belovan, Violeta Slović, Langdok Makenzi, Kaela Hansen, Kamile Pavarin, Tijana Filipović, Milica Šarić, Živana Stupar, Anastasija Ćirić. Igrale su još: Alina Baka, Monja Jošić, Aleksandra Gajić, Milana Golubovićć, Biljana Ilić, Milica Gaković, Nađa Uvalin.

Ferencvaroš: Barbara Biro, Eszter Ott, Eszter Csigi, Reka Demeter, Sara Pusztai, Evelin Fenyvesi, Luca Papp, Fanny Vago, Diana Németh, Viktoria Nagy, Alesia Garcia. Igrale su još: Barti Luca, Turoczy Anna, Fanni Diószegi, Borbala Vincze, Dorottya Czeller, Livia Muckova.

Gostujuća ekipa je imala lošu sreću jer je prerano morala da izvrši zamenu golmanki. Preuranjena zamena je, verovatno, u velikoj meri poremetilo planove stručnog štaba. U desetom minutu, u gužvi pred golom, najverovatnije zbog lošeg doskoka, povredila se golmanka Barbara Biro.

Stručni štab domaće ekipe je za razliku od prve utakmice, kada je forsirao mlađe igračice, ovoga puta „u vatru ubacio” Makenzi i Pavarin, prinove u ekipi. Takođe su i tri mlađe igračice ponovo dobile priliku da se dokazuju i bore za mesto u timu.

Domaće igračice su pokazale zavidnu agilnost i požrtvovanje čime su sprečili gostujuću ekipu da se razmahne i pokaže svoje kvalitete. U odbrani je briljirala Violeta Slović, sredina terena je imala najviše posla, a u napadu se kao izuzetno raspoložena za davanje golova pokazala Tijana Filipović sa 4 gola, postignuta iz igre.

Izvor: ŽFK Spartak

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u saradnji sa novosadskom policijom, uhapsili su M. E. (1981) iz okoline Bačke Topole zbog postojanja osnova sumnje da

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.