blank

Motociklistička sezona okončana na Mišeluku u Novom Sadu

blank

Hiljade “bajkera” na defileu od Mišeluka do Novosadskog sajma

Jovana Đukić

Ovogodišnja motociklistička sezona završena je trećeg oktobra na Mišeluku u Novom Sadu. Ljubitelji motociklizma okupili se na poznatoj novosadskoj stazi, a slične manifestacije organizuju se i u Beogradu koji je ove godine, kako nam kaže subotički motociklista Jožef Kujundžić, zakazao budući da tamo završnog okupljanja nije bilo.

Kujundžića su naši čitaoci upoznali kao ekološkog aktivisti koji se bori za opstanak jezera Majda.

Kako je protekao sam dan zatvaranja moto sezone?

Kujundžić: Okupljanje je bilo u 13 časova, ali su ljudi počeli da dolaze već oko podneva. Kolona je u 14 časova krenula u defile, od Mišeluka do zgrade Novosadskog sajma, gde je u jednoj od hala bio organizovan program zatvaranja sezone.

Koliko je bilo učesnika?

Kujundžić: Ne znam tačan broj učesnika. Rekao bih da ih je bilo oko pet hiljada iz čitave Srbije, ali i inostranstva. Bilo je tu onih koji su automobilima došli na Mišeluk i pratili defile sve do Sajma. Interesovanje je bilo veliko.

Kako je izgledao sam program?

Kujundžić: U jednoj od sajamskih hala upriličena je izložba oldtajmera. Bilo je ručno pravljenih motocikala. U duhu događaja bila je i “pijaca” na kojoj je prodavana polovna moto oprema. Organizatori su kuvali pasulj za sve učesnika defilea. Gost iz Mađarske, Čaba Erdeš (Erdős Csaba) je izvodio akrobacije na kvadu, jednotočkašu, motorima i biciklima. Na kraju dana održan je koncert na kojem je nastupio bend “Usamljeni jahači”.

Da li ste Vi član nekog moto kluba?

Kujundžić: Po prirodi sam samotnjak i nisam član ni jednog kluba. Vožnja je za mene uživanje. Imam puno prijatelja koji su članovi moto klubova širom Srbije. Vozim motore od 2008. godine. To su uglavnom motori od preko 125 kubika. Pravo uživanje…

Foto: Atila Kikić, FB

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas sunčano i toplo

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 27 stepena Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu uticati relativno povolјno

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.