blank

Na Horgošu zaplenjeno preko 37.000 evra, kao i 11 zlatnika vrednih 9.500 evra

Carinski službenici su 28. februara 2024. godine na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili dva slučaja u kojima su zbog neprijavljivanja zadržane devize u protivvrednosti od preko 37.000 evra, kao i 11 zlatnika vrednih 9.500 evra.

blank
Foto: Uprava Carine

„Neprijavljene devize otkrivene su prilikom detaljne kontrole automobila strane registracije. Mada su putnici rekli da sa sobom nose samo lični prtljag i po dozvoljenih 10.000 evra, prilikom detaljnog pregleda koji je usledio, utvrđeno je da to nije istina. Naime, u ličnoj torbici i džepovima trenerke i jakne koju je vozač nosio na sebi, pronađeno je 28.420 evra i 9.800 dolara više od sume koju su putnici prijavili“, stoji u saopštenju Uprave carine.

U drugom slučaju zabeleženom takođe na ulazu u zemlju, prilikom detaljne kontrole automobila stranih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica putnika, pronađeno je neprijavljeno investiciono zlato.

„Ukupno 11 dukata “Franc Jozef“ umotanih u papir otkriveno je u ličnoj torbici vozača. Neprijavljene devize i zlatnici će biti zadržani do okočanja sudskih postupaka“, dodaje se u saopštenju.

Izvor: N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.