blank

Nikola Biševac, šef kuhinje Paligo Palate, osvojio bronzu na kulinarskoj Olimpijadi (VIDEO)

YouTube video

Kolač od cimeta sa insertom od pomoranđže na kori od šargarepe.
Sladoled od ulja koštica šljive na kremblu od ovsenih pahuljica i badema.
Pralina od bele čokolade punjena čatnijem i espumom od mleka i meda.

Ovo su recepti koji i pored egzotičnog naziva, predstavljaju vrhunsku, kulinarsku umetnost kojom je srpska ekipa osvojila bronzanu medalju na kulinarskoj Olimpijadi, najvećem svetskom takmičenju, koje je početkom februara održano u Štutgartu.

U dvanaest godina koliko postoji srpski Junior Chefs Club Srbija, beleži sjajne rezultate, i nalazi se u samom vrhu svetskog kulinarstva. Ovaj klub koji predvodi Nikola Biševac, šef restorana Paligo Palata osvojio je bronzano odličje, potvrdivši da se srpska kuhinja i tim od petnaest kuvara nalazi u samom svetskom vrhu.

blank
Foto: Subotičke.rs

Pola godine se uigrava ova kulinarska ekipa, koja je postigla uspeh koji vredi upamtiti. Sličan uspeh na Svetskom kupu postigli su pre dve godine, osvojivši bronzu, a sada oštre noževe da u sledećem olimpijskom ciklusu, prevaziđu sebe.

Nikola Biševac, šef restorana svoje umeće pokazuje svakodnevno servirajući mala umetnička dela, u palićkom restoranu, a njegov kulinarski “potpis” možemo pronaći u jagnjećoj bajaderi, za koju su potrebni dani pripreme. Sada, sumira utiske sa olimpijade.

Junior Chefs Club je udruženje koje okuplja mlade i talentovane kuvare i poslastičare Srbije. Osnovano 2012. godine, u Beogradu, okuplja mlade i krativne kuvare koji žele da nauče nove gastronomske veštine, budu prepoznati kao kulinarski majstori, ali i ostave svoj trag u ovom izazovnom i teškom poslu. Do sada, ovaj klub vrhunskih kulinarskih stručnjaka, osvojio je dve srebrne i šest bronzanih medalja.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Golubice preletele Adu

Fudbalerke ŽFK Spartak upisale su i četvrtu pobedu u plej ofu Superlige. Subotičanke su savladale Slogu iz Zemuna na gostovanju rezultatom 6:0 (3:0). Strelci: Filipović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.