blank

Novo vatrogasno vozilo DVD Matica

Dobrovoljno vatrogasno društvo Matica Subotica požare, rame uz rame sa profesionalcima, gasi požare od 1865. godine.

blank
Foto: Subotičke.rs

 

“Pod sloganom “Da se bavimo svi zajedno nečim humanim” DVD Matica u sadejstvu sa vatrogasno – spasilačkom jedinicom Subotica pokušava da obezbedi što veću sigurnost Subotičana”, istakao je Tomislav Kovač, komandant štaba dobrovoljnih vatrogasnih jedinica u Subotici i dodao:

“Kad je udruženje građana tražilo od grada da vatrogasna jedinica dobije vozilo, Grad je prepoznao tu potrebu, mi se organizovano borimo protiv požara. Ovo vozilo će nam biti od velike pomoći u raznim situacijama”.

blank
Foto: Subotičke.rs

Stevan Bakić, gradonačelnik, je u ime Grada predao na koriščenje vatrogasno vozilo koje će služiti za gašenje požara na otvorenim prostorima. Vrednost vozila je 13 miliona dinara, a kako je istakao gradonačelnik ovo moderno vozilo služiće udruženju sa bogatom tradicijom u službi građana:

“Subotica će i ubuduće biti jedna velika podrška dobrovoljnom vatrogasnom društvu jer njihovu odgovornost prema našim sugrađanima ne smemo ni u jednom momentu da zanemarimo. Ovo nije samo jedan vid brige, ovo je jedno veliko hvala za sve što rade za bezbednost za naše zajednice”, rekao je Bakić.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 28 stepeni Celzijusa. Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.