blank

Obilne padavine ipak pogodovale poljoprivredi

blank

Nedavne velike količine padavina prekinule su bile izvođenje poljoprivrednih radova. U prvoj polovini oktobra palo je preko sto litara kiše po kvadratnom mestru, a u nekim delovima atara i znatno više.

To je otežalo radove na skidanju useva kukuruza. Takođe, obilne padavine su odložile pripremu zemljišta za setvu pšenice i ječma. Zemljoradnici kažu da im je najteže da odrede tačan plan i termin kada će planirane radove izvršiti, a da njive ne bude „prevlažene“.

Ono što je važno naglasiti, osim terminskog pomeranja obrade i setve, jeste da će obilna kiša stvoriti zasigurno dobar rezultat u 2020/21 godini. Kiša je omogućila nadoknadu vlage zemljišta čiji se nedostatak vukao iz prethodne godine. Sigurno je da će poljoprivredne kulture kao što su pšenica,ječam i uljana repica imati odličan početak, kao i kvalitetan i brz porast proizvodnog ciklusa.

Predviđa se da će kraj oktobra doneti i lepo vreme i da će to zemljoradnicima omogućiti da
se priprema za setvu, kao i sama jesenja setva, izvede na kvalitetan način.

N. Đ. (Foto: Pixabay)

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Cene goriva u regionu

Šest vezanih neradnih dana tokom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika idealna su prilika za kraće putovanje, a mnogi građani Srbije kao vid prevoza za odlazak

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.