blank

Odlaže se početak železničkog saobraćaja na relaciji Subotica-Segedin

Iako najavljeno za 23. oktobar, do daljeg se odlaže ponovno uspostavljanje železničkog saobraćaja između Subotice i Segedina.

blank
Foto: Pixabay

“Razlog za odlaganje ove dugo očekivane železničke veze između dva pogranična grada je u tome što na mađarskom delu pruge još uvek nisu u potpunosti finalizovani završni radovi i sprovedena neophodna testiranja uređaja na samoj pruzi.

Iako su sa naše strane granice u dogovorenom roku završeni svi potrebni infrastrukturni radovi i sprovedena sva neophodna testiranja kako bi voz koji tako dugo čekamo ponovo prevozio putnike od Subotice do Segedina, obaveštavamo javnost i putnike da se početak saobraćaja odlaže.

Kompanije „Srbija voz“ i „Infrastruktura železnice Srbije“ preduzele su i radove na uređivanju privremene železničke stanice „Teretna“ u Subotici kako bi putnici u ponedeljak mogli da se vozom zapute ka Segedinu, za šta među građanima Srbije vlada veliko interesovanje.

Snažno smo uvereni da nećemo dugo čekati i da će se već u novembru uspostaviti železnički saobraćaj na ovoj relaciji. Sigurni smo i u brzinu i stručnost naših mađarskih kolega koji posvećeno i danonoćno rade na tome da svi tehnički i bezbednosni uslovi budu ispunjeni kako bi voz ponovo povezao naša dva pogranična grada. Putnike molimo za još malo strpljenja i razumevanja”, naveli su iz SrbijaVoz. 

Izvor: srbijavoz

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.