blank

Balint Pastor: Ova gradska vlast nije vlast kontinuiteta, sprovedena korenita promena stila, poleta i sadržaja

blank
Radili smo ovih sto dana kao tim. Ne slažemo se oko svega. Ima sitnih razlika u akcentovanju određenih tema i pitanja, ali to je prirodno i deo kalicije. Za ovih sto dana nije bilo sukoba, ni svađa. Ne vidim razlog da tako ne bude i u budućnosti – poručio je Pastor mlađi

Predsednik Skupštine grada, Balint Pastor, danas je na konferenciji za medije, upriličenoj povodom sto dana nove gradske vlasti, rekao da je novina u radu nove gradske vlasti rešavanje pojedinačnih, konkretnih problema građana, a ne samo bavljenje krupnim pitanjima, te da nova gradska vlast nije vlast kontinuiteta, jer su mnoge stvari u samom pristupu promenjene.

– Savez vojvođanskih Mađara dobio je na prethodnim izborima 17.131 glas. To je dovelo do udvostručenja broja naših mandata na 22. Sa koalicionim partnerima smo zajedno radili prethodnih sto dana. Zahvaljujem se grandonačelniku, članovima gradskog veća i predstavnicima izvršne vlasti na korektnoj i dobroj saradnji. Radili smo ovih sto dana kao tim. Ne slažemo se oko svega. Ima sitnih razlika u akcentovanju određenih tema i pitanja, ali to je prirodno i deo kalicije. Za ovih sto dana nije bilo sukoba, ni svađa. Ne vidim razlog da tako ne bude i u budućnosti – poručio je Pastor mlađi.

Pastor je istakao da je sprovedena korenita promena stila, poleta i sadržaja.

– Pre sto dana, i nešto više, rekao sam da smatram da ova gradska vlast nije vlast kontinuiteta i mislim da se to obistinilo. Za ovih sto dana mnogo štošta je drugačije nego što je bilo. Ono što je kakakterisalo rad nove gardske vlasti za ovih sto dana je timski rad. Druga karaktetristika je što su naša vrata otvorena sve vreme. Sredom građane prima gradonačelnik, ja radim nešto drugačije, ali svi građani mogu da pronađu mene, gradonačelnika ili nekog drugig. Svi pokušavamo da izađemo u susret. Dakle, novina u radu nove vlasti, jeste rešavanje problema građana kada nam se obrate, ne isključivo bavljenje velikim temama. Ako građani imaju probelem koji ih tišti, ako je to jedno domaćinstvo, tri kuće ili polovina ulice, mi pokušavamo to da rešimo. Puno primera to potkrepljuje – rekao je Pastor.

Pastor je dodao da je najvažnije to što ostvarenje budžeta nije ni u jendom trenutku dovedemo u pitanje, uprkos teškoćama koje imaju svi zbog epidemije.

– Institucije nesmetano rade, kao i javna preduizeća – kaže Pastor.

Što se tiče javne bezbednosti, pastor je rekao da važnim smatra dogoovor sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, nakon potpisivanja koalicionog sporazuma, u vezi sa uklanjanja migranata sa subotičkih ulica.

– U nekoliko navrata policija i žandarmerija su uklonile migrante sa ulica našeg grada. Svestan sam da će mnogi od njih ponovo biti na našim ulocama, ali bih se zahvalio policiji što je odlučno reagovala. To smo tražili od 2015. godine Do pre nekoliko nedjelja, do toga nije dolazilo. Zamolili smo Vučića da s vremena na vreme polcija i žandarmerija taj posaoo obave i u našem gradu – rekao je Pastor.

Pastor je naglasio da nova vlast u kontinuitetu rešava probleme naftnih bušotina na Šupljaku, Paliću i na Hajdukovu.

– To je problem koji tišti građane tih mesnih zajednica. Ovde moram da napomenem da su dozvole za bušotine izdate 2012. godine, ne radi se dakle o problemu ove vlasti ili prethodnog mandata – kaže Pastor.

Pastor je pojasnio i da su novi respiratori, dopremljeni pre nekoliko dana u subotičku bolnicu, dobiveni zahvaljjući mađarskoj vladi.

– Najpre smo zahvaljujući donaciji dobili 8.000 maski i što je značajnije, pre nekolio dana, u subotičku bolnicu stigli su respiratori i monitori za praćennje stanja bolesnika, zahvaljujući donaciji vlade Mađarske. Ta donacija se ne odnosi samo na Suboticu, već na čitavu Srbiju. Radi se o sto takvih aparata – istakao je Pastor.

Na kraju, pastor je ukazao na potrebu nehovanja subotičkih vrednosti i sećanja na Subotičane koji su značajno doprineli gradu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.