blank

Poznati gimnazijalci izlagali svoje radove u svojoj školi (VIDEO)

YouTube video

„Želim da među sadašnjim đacima izniknu neki budući akademski slikari, koji će za dvadeset, trideset godina imati priliku da svoje radove izlažu i pronose slavu ove škole”, rekao je direktor Gimnazije Dušan Pavlović, na otvaranju izložbe bivših učenika ove škole.

Drugačiji senzibiliteti i tehnike u koji umetnici sa gimnazijalske izložbe rade, predstavljaju samo bogatstvo različitosti, nekih koji su pre 60 godina završili srednju školu kao što je Đerđ Boroš ili Đura Maravić, ali i oni koji su maturanti gimnazije bili pre par godina.

Jelena Graovac, Tanja Maravić, Melinda Torok, Sanja Maravić, Maja Kovač, Blanka Jano, Ljiljana Horvat, Vladimir Janić, Ognjen Graovac, Jelena Grujičić, Danijela Mamužić, imena su koja su poznata ili će to biti u svetu umetnosti, a svima je zajednička poveznica da su učenici subotičke gimnazije.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Trio napustio Spartak

Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv sporazumno je prekinuo saradnju sa defanzivcem Ilijom Martinovićem, desnim bočnim Alphonce Msanga Mabulom i  ofanzivnim veznim fudbalerom Morice Abrahamom. Klub

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.