blank

Srednji vek i vitezovi u Srednjoj medicinskoj školi (VIDEO)

YouTube video

U organizaciji profesora i direktorke Srednje medicinske škole u Subotici, juče je upriličen performans, ali i interdisciplinarna nastava na kojoj su učenici ove škole imali priliku da se upoznaju sa dešavanjima u srednjem veku, ali kroz nauku i istraživanje kojim se oni bave.

Koje bolesti su vladale u srednjem veku, kako i čime su se lečili ljudi tog doba, šta se jelo, kuvalo i kako se živelo – pitanja su na koja su profesori i članovi Svetog Longina iz Sente dali odgovor. Da nastava ne mora biti jednolična i neinventivna, i da je potrebno samo malo volje i drugačiji pogled na obrazovanje, danas su pokazali direktroka škole sa svojim nastavnim osobljem, u četiri školska časa.

Klara Đurčik, profesor Zdravstvene nege u medicinskoj školi istakla je nekoliko zanimljivih činjenica o srednjem veku: čuveni prorok Nostradamus lečio je kugu, kako se širila kuga, lekovite biljke koje su se pominjale i u 14. veku bile su nana, matičnjak, kopriva, žalfija, kako su se dijagnostikovale bolesti, Srednji vek ovoj generaciji koja je danas imala priliku da vidi interdisciplinarni pristup temi koja je obrađivana, svakako će ostati u boljem pamćenju.

Sve pohvale odgovornima u Srednjoj medicinskoj školi, na ideji.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.