blank

Premijera „Kluba malih pitalica” u nedelju

blank

„Klub malih pitalica” je dečja televizijska emisija, namenjena deci ranog školskog i školskog uzrasta, u formi video-lekcija za razvoj govora, a koje nude deca koja uopšte ne razumeju govor.

Ksenija Mirković, osnivač Udruženja za afirmaciju dečijeg stvaralaštva „Svitac” gostovala je u kulturno zabavnoj emisiji „Šarenica” na RTS 1, najavljujući premijeru posebne tv serije „Klub malih pitalica” na Drugom programu RTS-a u nedelju, s početkom u 14 časova i 40 minuta.

„Klub malih pitalica” je dečija televizijska emisija koja je namenjena deci ranog školskog i školskog uzrasta i to su video lekcije za razvoj govora, a njih vam nude deca koja uopšte govor ne razumeju, rekla je Ksenija, ističući da oni sa takvim smetnjama uče situaciono, skriptuju stvari, uče napamet. Snimajući baš takvu decu, potpuno autentične, prave životne situacije, sa dijalozima koje mogu da iskoriste u svakodnevnom životu nastala je ova dečija TV emisija, koju će deca rado gledati.

Obrađivali smo delove tela, boje, pozdrave, kada da kažu „dobar dan”, kada „doviđenja”, „laku noć”, govorila je o temama u epizodama u kojima glumi 56 dece, od kojih 38 ima neku razvojnu smetnju i ne razume govor.

Upoređujući koliko je profesionalnom glumcu teško i skoro nemoguće da odglumi ulogu osobe sa nekim razvojnim problemom kao što je autizam, na primer, tako je i atipičnim osobama teško da glume nas tipične, pa su, samim tim i greške neizbežne.

IFN

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Golubice preletele Adu

Fudbalerke ŽFK Spartak upisale su i četvrtu pobedu u plej ofu Superlige. Subotičanke su savladale Slogu iz Zemuna na gostovanju rezultatom 6:0 (3:0). Strelci: Filipović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.