blank

Prijem povodom uspeha polaznika Likovne radionice „EmArt“ u Japanu i Francuskoj

blank

Na 50. međunarodnoj izložbi dečje umetnosti u Tokiju – za koju je konkurs bio raspisan 2019. godine, a rezultati objavljeni u maju 2020. godine – polaznici Likovne radionice „EmArt“ osvojili su šest medalja: dve zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu. Zlatnu medalju ministra spoljnih poslova Japana osvojila je Ana Keteleš, zlatnu medalju Kiara Čepela, srebrna odličja Kiti Makai, Tiana Šebek Čaki i Aleksa Mrđanov, dok je bronzana medalja pripala Ivi Marić.

Na ovogodišnjem 4. međunarodnom bijenalu u Francuskoj, polaznici Likovne radionice „EmArt“ bili su takođe veoma uspešni. Prvo mesto i pehar osvojila je Jana Milanović, a treće mesto i pehar Teodora Resanović.

Tim povodom, član Gradskog veća zadužen za oblast obrazovanja i kulture, Miloš Nikolić, primio je danas u Gradskoj kući osam nagrađenih polaznika pomenute likovne radionice.

U ime gradonačelnika Stevana Bakića i svoje ime, Nikolić je nagrađenim učenicima čestitao na uspehu ostvarenom na međunarodnim likovnim konkursima u Japanu i Francuskoj.

Uz podsećanje da je Likovna radionica „EmArt“, u kojoj su nastali svi nagrađeni likovni radovi, ove godine proslavila svoj 18. rođendan, Nikolić je rekao da su ovogodišnja prestižna priznanja za naše talentovane sugrađane stigla u pravi čas.

„Na međunarodni likovni konkurs, raspisan u Tokiju, pristiglo je više od 79.000 radova. Kvalitet i talenat naših mladih likovnih stvaralaca bio je presudan i oni su tamo zasluženo osvojili dve zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu medalju. Današnji prijem je potvrda naše rešenosti da i mladim sugrađanima koji na domaćim ili internacionalnim takmičenjima i konkursima ostvare uspeh želimo da poklonimo posebnu pažnju, izrazimo zahvalnost i poželimo im puno uspeha u daljem stvaranju i radu. Grad Subotica će i ubuduće podržavati i ulagati u kulturu i obrazovanje, jer su to dve izuzetno značajne oblasti za napredak našeg društva u celini“, naglasio je Miloš Nikolić.

U ime nagrađene dece, njihovih roditelja i svoje ime na prijemu se zahvalila Emilija Grubanov Martinek, rukovodilac Likovne radionice „EmArt” i učiteljica u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj”, ističući da je radosna što se uspesi nagrađene dece obeležavaju na svečan način, u Gradskoj kući.

„Kao mentor likovne radionice veoma sam ponosna na svoje polaznike i njihove sadašnje, ali i dosadašnje uspehe, jer ih je tokom proteklih 18 godina bilo puno, iz više od 30 zemalja sveta. I današnji prijem je dokaz da se trud i istrajnost vrednuje i ceni. Velika je to motivacija za naš dalji rad“, kazala je Emilija Grubanov Martinek.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 4 do 14 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.