blank

Program povodom Dana oslobođenja Subotice u Prvom svetskom ratu

blank

U organizaciji Srpskog kulturnog centra „Sveti Sava”, Bunjevačkog kulturnog centra i Bunjevačke matice, Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912-1918. godine i njihovih potomaka i poštovalaca, te Grada Subotica, u sredu će početi program povodom obeležavanja 103. godišnjice oslobođenja Subotice.

U Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava” u sredu će biti otvorena izložba slika „Portreti znamenitih ličnosti iz doba prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji 1918″, s početkom u 19 časova. O izložbi će govoriti Zoran Veljanović, kustos istoričar i rukovodilac Muzeja prisajedinjenja 1918. u Muzeju Vojvodine.

U četvrtak će na istom mestu biti održana promocija knjige „Apoteoza Nj. V. Kralju Petru I Karađorđeviću” Dejana Tomića, s početkom u 19 časova.

Za petak je najavljena svečana akademija „Braća uvek – uvik zajedno”, s početkom u 19 časova na sceni „Jadran”. Tom prilikom nastupiće hor Srpskog kulturnog centra „Sveti Sava”, glumac Miloš Stanković, književnik, istoričar i generalni sekretar Matice srpske dr Milan Micić, a biće odigrana i monodrama „Vojvoda Živojin Mišić” u izvođenju glumca Narodnog pozorišta iz Beograda Boška Puletića.

U subotu će na Železničkoj stanici biti položeni venci na Spomen-ploču u 10 časova i 15 minuta. Od 10 časova i 30 minuta venci će biti položeni i na Spomenik palim junacima u oslobodilačkim ratovima 1912-1918. godine, gde će biti održan i pomen.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.