blank

Projekat “Terapija čitanjem – Nosorog Pilu”

Udruženje “Mladi i igra” započinje novu sezonu projekta “Terapija čitanjem – Nosorog Pilu” koju će sprovesti u Osnovnoj školi “Sveti Sava”. Terapija kao i svaka terapija treba da iznedri nekoga ko će iz prostora izaći srećniji nego što je u njega ušao.

blank
Foto: Subotičke.rs

“Želimo da čitajući različite tekstove zajedno sa roditeljima, bakama, dekama, mlađima razotkrivamo slojeve književnosti koji nam pomažu da razumemo život. Nije važna ni količina pročitanog, već razumevanje onoga šta ste pročitali. Književnost je drevna umetnost koja nas uči da su likovi, isto kao i mi, ponekad uplašeni, srećni, nesrećni kao što smo mi sami.

U vremenima u kojima živimo, potrebno je da svojim delanjem ovo vreme učinimo plemenitijim i bogatijim. Naše udruženje postoji više od četvrt veka. Polazište od koga idemo je nosorog Pilu, koji ima problema sa čitanjem. Oktobar je idealan za čitanje.

Mi se igramo već nekoliko godina unazad, praveći i predstave u grupi “Koračko”. Nalazimo se na međunarodnim festivalima. Kad dete dođe u situaciju da ima problema sa čitanjem, postoji jedna stigma. Svi misle da je on lenj, da neće”, rekla je Milanka Stankić i dodala da sve može da se prevaziđe serijom terapija koje će trajati dok god bude potrebe.

Udruženje “Mladi i igra” imaju pet projekata gde se bave temama poljoprivrede, empatije, zdravog života i zaštite životne sredine, uopšteno života. Svojevremeno, je devedesetih Danska uvela kao predmet izučavanja u školama empatiju, a Stankić ističe kako je tada mislila da je svet propao ako empatija mora da se izučava u školi. Uz svoje projekte ovo udruženje se trudi da decu nauči prirodi i lepšem pogledu na život, ističući kako je osmeh deteta najvažnija stvar na svetu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.