blank

Projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ na platou ispred Policijske uprave

Ministarstvo prosvete i Ministarstvo unutrašnjih poslova u školskoj 2023/2024. godini u osnovnim školama u Republici Srbiji realizuju Projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“.

blank
Foto: Subotičke.rs

Ciljevi projekta su podizanje svesti kod učenika osnovnih škola o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanje različitih vidova nasilja i diskriminacije, usvajanje strategija za pomoć drugima u nevolji i veština nenasilnog rešavanja konflikata, razvijanje saosećanja i informisanje o načinima pomoći, podrške i zaštite, kao i usvajanje znanja i veština o bezbednom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama.

„Kako bi zajednički uspešno započeli sprovođenje projekta, pozivamo sve učenike osnovnih škola sa područja Subotice da sa roditeljima, učiteljima i nastavnicima uzmu učešće u promotivnoj radionici koja će biti održana u četvrtak, 21. septembra od 9 do 12 časova, na platou ispred Policijske uprave, ul. Segedinski put broj 45″, navodi se u saopštenju.

Roditelji, deca i nastavnici ovom prilikom moći će da razgovaraju sa policijskim službenicima i vatrogascima i iznesu pitanja u vezi novog projekta.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.