blank

Proslava 30 godina mature Gimnazija “Svetozar Marković”

Završetak srednje škole važna je prekretnica za svakog učenika. To je ispit zrelosti, nastavak obrazovanja i života na studijama, nova iskustva i nova upoznavanja.

blank
Foto: Atila Kovač

Ali još veći je uspeh kada se, posle 30 godina, generacija koja je maturirala tih 90-ti, tačnije 1994. okupi i tako, sa svojim razrednim starešinama, proslavi ponovni susret, isplače se i ismeje, ali i sumira životne rezultate posle tri decenije od gimnazijske klupe.

Generacijski skup okupio je preko stotinu tadašnjih gimnazijalaca, iz šest razreda, od devet koliko je ukupno bilo odelenja u gimnaziji.

U Svečanoj Sali Gimnazije “Svetozar Marković” prisutne su pozdravili profesori, ali i razredne starešine u generaciji 90/94: Radmila Vidaković (IV/2), Zoran Nagel (IV/e), Zoltan Petković (IV/3), Željko Buljovčić (IV/4), Anna Barašić (IV/c) i Josip Ivanović (IV/d).

Glavni inicijator, organizator i motivator za okupljanje bila je Orsolya Vojnić Tunić, a ideju je podržala Olivera Imbronović, dok su predstavnici svakog razreda bili zaduženi za koordinaciju.

Generacijska žurka nastavila se do sitnih, jutarnjih sati u Sali “Balint”.

Želja svih učesnika je da se okupe za pet godina u još većem broju, dobrom zdravlju i raspoloženju.

Skup generacije koja je proslavljala 55 godina mature, nekada Gimnazije “Moša Pijade” okupila se ovoga vikenda u Gimnaziji “Svetozar Marković” a druženje su nastavili u restoranu “Bates”.

Ovakva okupljanja najlepši su pokazatelj spona koje kao ljudi stvorimo međusobno, radujući se životnim uspesima, a savet je da ne propuštate slične skupove, na kojima od srca, zagrlite neke ljude koje nste videli decenijama, ali se prepoznate u osmesima i suznim očima.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 19 do 27 stepeni Celzijusa. Relativno nepovolјna biometeorološka situacija za većinu

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.