blank

Radovi na Kanjiškom putu

Dr Balint Pastor, predsednik skupštine Grada i predsednik opštine Kanjiža Robert Fejstamera obišli su završne radove na delu Kanjiškog puta koji povezuje Suboticu i Kanjižu, odnosno naselje Šupljak iz Subotice sa naseljem Male Pijace iz Kanjiže.

blank
Foto: Subotičke.rs

“Pravno gledano ovaj lokalni put ima mnogo širi značaj jer spaja Suboticu i Kanjižu, Suboticu sa Novim Kneževcem, Čokom, pa čak i Kikindom za koju je ovo sada najkraći i najbrži put. Ni meštani se nisu nadali da će imati ovako dobar put. U januaru ove godine proširili smo put, a tada smo najavili da ćemo konkurisati kod Pokrajine da bi se ovaj put doveo u ovakvo stanje.

Grad Subotica je uspešno konkurisao kod Pokrajine i završili smo u potpunosti deo puta od 1.837 metara. Dobro smo lobirali i u Republici i sredstvima “Puteva Srbije” urađeno je i 2.350 metara na teritoriji opštine Kanjiža”, izjavio je dr Pastor dodajući da je još preostao da se uradi deo od 1.036 metara na teritoriji opštine Kanjiža da bi put u potpunosti bio završen.

“Put mora negde da vodi, ne može se stati na pola puta, tako da ćemo vrlo brzo završiti i taj deo“, podvukao je dr Balint Pastor ističući da je u pitanju veoma prometan put koji se po kvalitetu ne viđa veoma često.

Predsednik opštine Kanjiža, Robert Fejstamer, istakao je da je ovaj zajednički projekat Subotice i Kanjiže pokazao da je bolje raditi i konkurisati zajedno nego posebno.

„Još uvek se radi deo puta do Malih pijaca, imamo još oko kilometar koji treba da se uradi, nadamo se da će taj posao izvođač radova brzo završiti. Kada to bude gotovo, unutar naselja Male pijace postoji još jedan deo koji treba da se proširi, ali to će već biti nadležnost opštine”, objasnio je Fejstamer.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.