blank

Raspisan tender za projektovanje rekonstrukcije centralne pešačke zone u Subotici

Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica raspisao je tender za izradu projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju pešačke zone u centru grada.

blank

Prema specifikaciji posla uređenjem će biti obuhvaćeni su delovi gradskog jezgra grada Subotice, koju čine delovi Trga slobode, Trga Republike i Trga cara Jovana Nenada i pešačke ulice: Korzo, Matije Korvina i Ive Vojnovića.

Predmet rekonstrukcije je preuređenje javnog prostora dela centra grada, a u cilju estetskog usaglašavanja sa novom zgradom “Narodnog pozorišta” i parternim uređenjem nove fontane u neposrednom okruženju, prenosi eKapija.

Predmetni prostor je potrebno, kako je navedeno, urediti kao jedinstvenu urbanističku celinu koristeći istovetnu parternu materijalizaciju i oblikovne forme urbanog mobilijara.

Primarni plan je uređenje trga kao jedinstvene urbane celine, oblikovanjem novog popločanja pu vidu “urbanog vrtloga” na Trgu Slobode (koncentrični krugovi oko centralne tačke), po ugledu na prvonagrađeno konkursno rešenje

Postojeće zelene površine u vidu uređenih parkova se zadržavaju u okviru postojećih gabarita, a zadržava se i postojeća Plava fontana, kao i većina urbanog mobilijara.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.