blank

Roditelji đaka: Suspendovan učenik godinama pravi probleme u školi

Učenik osmog razreda OŠ “Sečenji Ištvan” K.O. suspendovan je na pet dana sa nastave zbog pretnji koje je uputio nastavnici hemije. Roditelji i učenici koji idu u ovu školu navode da godinama imaju problem sa ovim učenikom, koji je, kako kažu pretio da će se osvetiti, ne samo nastavnici, nego i ostaloj deci.

blank
Foto: Unsplash/Ivan Aleksic

Nezvanično saznajemo da danas u školu nije došao jedan osmi razred, kao i neki učenici nižih razreda.

Povodom ovog događaja, škola je danas u toku prepodneva poslala saopštenje koje prenosimo u celosti.

“Škola je nakon saznanja dobijenog od učenika naše škole, a u vezi sa razgovorom koji je bio van škole i koji se odnosio na navodne pretnje preduzela sve iz svoje nadležnosti. Odmah smo pristupili sakupljanju informacija i postupanju po Pravilniku o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, te su naša saznanja prijavljena svim nadležnim organima u spoljašnjoj zaštitnoj mreži. Uključili smo Školsku upravu Sombor, Policijsku upravu Subotica, CSZR Subotica, Dečji dispanzer Subotica. Preduzete su koordinirane aktivnosti Škole i spoljašnje zaštitne mreže gde svako preduzima korake iz svoje nadležnosti. Škola je preduzela i preduzima sve potrebne mere da i dalje bude bezbedno mesto za sve.

Nemamo pravo iznositi podatake bilo kog učenika ili zaposlenog jer bi time kršili ljudska prava i prava na zaštitu podataka ličnosti.

Molimo Vas da ne širite neproverene informacije i paniku i time narušavate ugled Škole i etiketirate pojedince”, navedeno je u saopštenju direktorke škole Kristine Antal Dinčić.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Večeras bitka za finale

Košarkaše Spartak Office Shoes-a večeras od 19 časova u Hali sportova očekuje revanš meč polufinala plej-ofa protiv ekipe MZT Skopje Aerodrom. Subotičani su slavili u

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.