blank

Prijave za šahovski biznis Kup

Šahovski klub „Šah Art“ u saradnji sa InspiraHub-om poziva subotičke kompanije da okupe ljubitelje šaha iz redova svojih zaposlenih, sastave ekipu od 4 člana i učestvuju na prvom rekreativnom turniru u šahu, koji će se održati u petak, 9. februara, sa početkom od 18 časova u prostorijama Inspirahub-a.

blank
Foto: Inspira Hub

Svaka poslovna odluka zahteva promišljenost i strpljenje. Šah pomaže igračima da razviju sposobnosti strateškog i taktičkog razmišljanja, te praktikuje proces donošenja odluka kroz svaki odigran potez.

Mesto odigravanja turnira je Inspira Hub Korzo 1, II sprat, Subotica. Svaka ekipa igra sa po 4 igrača, koji zajedno, u timu, predstavljaju kompaniju.

Ekipe igraju međusobno – „4vs4“ i ostvaruju bodove i poene a na osnovu timskog rezultata za pobedu se dobijaju 3 meč boda, za slučaj nerešenog ishoda (2:2) obe ekipe dobijaju po jedan meč bod, dok se za poraz ne dobijaju bodovi.

Drugi parametar za plasiranje jesu poeni – u svakom meču je u zavisnosti od rezultata moguće osvojiti od 0 do 4 poena. Mogući rezultati su: 4:0; 3,5:0,5; 3:1; 2,5:1,5; 2:2.

Sistem igre: Parovanje ekipa se vrši kompjuterski – „Švajcarskim sistemom“. Igra se ukupno 5 kola. U slučaju velikog broja prijavljenih ekipa, biće dodatnih termina za igru, o čemu će učesnici biti obavešteni.

Tempo igre: 15+3 – Svaki igrač ima po 15 minuta, plus dodatne 3 sekunde za svaki odigrani potez. Ovakav tempo daje prednost kvalitetnoj igri i smanjuje šansu gubitka partije usled isteka vremena tj „pada zastavice“.

Kotizacija za učešće ekipe iznosi 9.000 dinara. Sve firme učesnici dobijaju na poklon knjigu „Igrate li šah na poslu“, poznatog Biznis konsultanta Vladimira Miletića, koji kroz primere u knjizi na veoma detaljan način opisuje sličnosti razmišljanja za šahovskom tablom u odnosu na strateško razmišljanje za uspešno poslovanje i profesionalni napredak.

Za tri najbolje ekipe obezbeđeni su ekipni pehari i pojedinačne medalje za takmičare.

Šahovski turnir odlična je prilika za kvalitetno druženje i umrežavanje, kao i napredovanje u šahu i poslu.

Tokom turnira za sve učesnike obezbeđeno je osveženje i slatko slani ketering.

Ekipe se prijavlju putem OVE FORME, zajedno sa imenima svih učesnika.

Nakon prijave ŠahArt klub može fakturisati kotizaciju na podatke firme, ili se kotizacija može doneti u gotovini.

Izvor: Inspira Hub

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.