blank

SAOPŠTENJE DVERI Ko očitava vodomere?

blank

Gradski odbor Dveri saopštio je da na velike račune za utrošenu vodu koje su dobili građani Subotice nije uticalo samo povećana cena vode već i, prema njihovim rečima, loš rad Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija”. Kako su naveli, ovo preduzeće nije uradilo uspešno očitavanje vodomera u mnogim delovima grada.

„Loš rad u prethodnim mesecima je sada izašao na videlo. Očitana stanja vodomera na mnogim mestima ne odgovaraju realnom stanju i potrošnji. Naravno JP ’Vodovod i kanalizacija’ su sve obračunali po novim cenama i sve greške prebacili na građane. Tako ne sme da se radi, građanin treba da plati samo ono što potroši po ceni koja je tada važeća”, navedeno je u saopštenju Dveri.

Dveri smatraju da su kadrovi Srpske napredne stranke umešani u očitavanje vodomera na području grada Subotice.

„Kada je 2019. godine JP ’Vodovod i kanalizacija’ raspisalo javnu nabavku za očitavanje vodomera na teritoriji grada Subotice, zavedena pod br.46/1-14-2019 od 15.04.2019. posao je dobio ’VTV TIM d.o.o’ iz Bajmoka koji je nastupio sa Omladinskom i studentskom zadrugom ’Mladost Srbije’ iz Sombora. Vlasnik ’VTV TIM d.o.o’ preduzeća iz Bajmoka je Borislav Petrović član SNS-a, predsednik MO SNS-a u Bajmoku i predsednik Mesne zajednice Bajmok, sa zaposlenjem u JP ’Telekom Srbija’”, navodi se u saopštenju subotičkih Dveri.

Prema rečima Dveri, iduće godine, 2020, nabavka za očitavanje vodomera dodeljuje se istim ponuđačima i ona je još uvek na snazi. Kako su naveli, Omladinska zadruga iskorišćena je za dobijanje posla, pa se preko nje i fakturiše usluga očitavanja vodomera, a preduzeće „VTV TIM d.o.o” nigde se ne spominje. Oni navode da očitavanje vodomera po pravilu vrše starija zaposlena lica, radnici „Vodovoda” i penzioneri, te da je njihova zajednička osobina ta što su članovi Srpske napredne stranke, isplatu primaju u koverti u gotovini, a pare su verovatno podignute na druga lica, omladince do 35 godina, kako zakon i predviđa.

Kao jedan od primera odnosa Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija” prema građanima jeste i primer potrošnje vode za zgradu u Ulici Blaška Rajića na Prozivci. Kako je navedeno, novi račun je došao sa obračunatom potrošnjom po novim, uvećanim cenama, a sama potrošnja u prethodnom periodu nije očitavana kako treba.

„Komisija za reklamacije je razmotrila zahtev stanara zgrade i odbila sa obrazloženjem da voda nije očitana jer nije bio moguć pristup vodomeru odnosno zbog nemogućnosti očitavanja vodomera. U realnom svetu šahta u kojoj se nalaze vodomeri se nalazi na javnoj površini, na travnjaku pored zgrade i šetalištu na Prozivci?! Znači dostupna svima, bez ikakvog ključa i katanca!”, navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri smatraju bi za ovako izmišljen razlog i odbijanje zahteva stanara momentalno sledio otkaz službenika i predsednika takozvane komisije za rešavanje reklamacija, da ima zakona.

„JP ’Vodovod i kanalizacija’ treba pod hitno da reši sve probleme građana jer su ih oni i proizveli. Najbolje bi bilo da se očitavanja vodomera ponovo urade o trošku onih koji su i angažovani za očitavanje vodomera jer je očigledno da posao u prethodnim mesecima nisu radili kako treba. Odnos JP ’Vodovod i kanalizacija’ prema građanima Subotice treba da se promeni iz korena. Da bi se to desilo neće biti dovoljno samo personalne promene već nam je potrebna promena celokupnog sistema koji bi trebao da bude organizovan tako da radi u korist građana i pojedinca”, zaključeno je u saopštenju Gradskog odbora Dveri.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.