blank

SAOPŠTENJE Dveri: Poslovi dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije građane će koštati 2,6 puta skuplje

blank

Da su dosadašnji izvođači, izabrani na javnim nabavkama u prethodnim godinama, radili po 2,6 puta manjim cenama, na svoju štetu, je prosto nemoguće, tvrde subotičke Dveri

Subotičke Dveri saopštile su da je za vreme vanrednog stanja vrh subotičke lokalne vlasti, mimo svih moralnih načela, sklapao štetne ugovore u ime građana Subotice.

“Većinu poslova oko dezinfekcije, deratizacije, dezinsekcije, suzbijanja krpelja i komaraca u vreme vanrednog stanja dobilo je preduzeće Oris iz Sombora koje je od 2017. godine do kraja 2019. dobilo 63 odsto javnih nabavki u ovoj komunalnoj delatnosti. Postoji osnovana sumnja da se predlog Grada Subotice o traženju privatnog parnera za ove poslove odnosi baš na ovu firmu.

Za Dveri iz Subotice to nije nikakav problem, jer bismo uvek podržali odluke koje vode povećanju kvaliteta usluga prema našim građanima, ali bi pri tome uvek vodili računa da to bude i ekonomski opravdano.

Na sednici Skupštine Grada Subotice petog novembra doneta je Odluka o pokretanju postupka za realizaciju projekta Javno-privatnog partnerstva u cilju obavljanja poslova komunalne delatnosti zoohigijene – sprovođenje mera dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na javnim površinama Grada Subotice.

Smatramo da nema nikakvog ekonomskog opravdanja za ovakvu odluku Grada Subotice, osim što će se privatnom partneru omogućiti da u narednih pet godina ima siguran posao.

Za potrebe građana Subotice za poslove dezinfekcije, dezinsekcije, deratizacije, akcije na suzbijanju krpelja i komaraca, grad je za 2017, 2018. i 2019. godine izdvojio 36.614.300,00 dinara. Sada će, po projektantima iz Gradske kuće tri godine saradnje i ugovora o javno-privatnom partnerstvu, građane Subotice koštati 95.350.000,00 ili 2,6 puta više nego što je to bilo do sada, kroz javne nabavke.

Razumeli bismo da grad ulazi u javno-privatno partnerstvo kako bi obezbedio pravovremene usluge, ali bi u tom slučaju, zbog dužine ugovora i obezbeđenja posla privatnom partneru u periodu od pet godina, bilo za očekivati da ta usluga kroz javno-privatno partnerstvo bude povoljnija za grad i građane, nego što je to do sada bilo.

Projektovana cena koju su projektanti iz Gradske kuće prezentovali odbornicima Skupštine grada je toliko nekorektno visoka, da nemamo druge pomisli osim da je cena rezultat koruptivnih delatnosti u Gradskoj kući. Da su dosadašnji izvođači, izabrani na javnim nabavkama u prethodnim godinama, radili po 2,6 puta manjim cenama, na svoju štetu, je prosto nemoguće.

Ovakvo delovanje gradske lokalne vlasti nije neočekivano već naprotiv samo istinski i metematički pokazuje prirodu njihove vlasti.

Što lošije odluke po lokalnu zajednicu to bolje za pojedinca ili stranku kojoj pripada.
Dveri se u svom proglasu, a i svojom dosadašnjom politikom, iskreno zalažu da se izborimo za promenu sistema, kojim bi onemogućili ovakve koruptivne postupke bilo koga iz vlasti.

Želimo sistem, koji bi građanima garantovao sigurnost, a svi oni koji žele da se bave korupcijom i kriminalom, da dođu pod udar pravosudnih i kaznenih organa Republike Srbije”, kaže se u saopštenju subotičkih Dveri.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.