blank

Socijalna politika Grada Subotice (VIDEO)

YouTube video

Ove godine za socijalna davanja u 2024. godini projektovano je skoro pola milijarde dinara, što je za 50 miliona više nego prošle godine.

Subotica je jedan od gradova u kojima se odvija stanovanje uz podršku, za osobe starije od 26 godina koji u sklopu Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ imaju svoj dom, život i uslove za rad. Cilj je dati što veću slobodu uz zaštitu osoba kojima je potreban ovakav vid pažnje. Šestoro osoba sa invaliditetom su svoj dom pronašli u pomenutim stambenim jedinicama.

Prošla je prva godina u ovakvim uslovima koju je obezbedio Grad Subotica.

blank
Foto: Subotičke.rs

Nekim osobama sa invaliditetom može biti potrebna podrška ili personalna asistencija u svakodnevim aktivnostima kako bi im se pomoglo u savladavanju svakodnevnih prepreka u samostalnijem životu. Nekoliko godina ova usluga dostupna je i u Subotici.

Trideset i sedmoro mališana iz Subotice ostvarilo je prošle godine pravo na pomoć putem gradske Fondacije za pomoć teško oboleloj deci.

Ove godine su povećanja izvajanja za pomoć trudnicama i roditeljski dodatak za prvorođeno dete.

Uz besplatan vrtić za svu subotičku decu u državnim vrtićima i dotirana sredstva za decu koja pohađaju privatne vrtiće, kao i izdvajanja za parove za veštačku oplodnju, i kupovinu školskog pribora socijalno ugroženim porodicama grad radi na tome da poboljša kvalitet života socijalno ugroženim i osetljivim kategorijama društva.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.