blank

Sokolskom sportskom društvu “Spartak” nove gimnastičke sprave (VIDEO)

YouTube video

 

Subotički Sokolski dom postoji od 30-tih godina prošlog veka, i u neke strukture samog doma nije ulagano od kad se izgradio, što zbog nedostatka novca, što zbog vlasničke strukture.

U sklopu same zgrade, koja je jedno od obeležja grada Subotice, obitava i Sokolsko gimnastičko društvo “Spartak” i Gimnastičko društvo “Partizan”, čiji gimnastičari i gimnastičarke praktično svoje uspehe i medalje nižu na memljivim zidovima prostora u kome obitavaju i rade.

Osvojili su sve što su mogli u obe konkurencije, na domaćoj sceni, u pionirskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Decenijama unazad nalaze se na listama najuspešnijih sportista godine prvenstveno Subotice i Pokrajine, svojim radom i zalaganjem, kao i odličnim planom i programom trenera, uspeli su da se izbore za deo novih sprava: konj, spravu za preskok, dvovisinski razboj, vratilo i odskočnu spravu. Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport izdvojio je 2,5 miliona dinara za opremu, uz podršku Grada Subotice i Sportskog saveza.

Zoran Ivanović, nekada takmičar, danas još uvek na parteru u različitim funkcijama, ali uvek gimnastičar, priseća se svojih početaka, koji se skoro pa poklapaju i sa počecima profesionalne gimnastike u Subotici:

„Kada je gimnastika počela da zauzima vidno mesto, u takmičarskom smislu, u Jugoslaviji, 1971. godine je subotički klub proglašen za najbolji sportski klub, a ja sam tada bio sportista grada, seniorski, i onda nam je grad pomogao, kupljen je prvi put komplet sprava od slovenačkog Elana, to je pedesetak i nešto godina. Prošlo je pola veka, nadam se da ovo neće biti zadnja donacija”, istakao je Ivanović.

Za parcijalno renoviranje same zgrade, odgovorno je JP „Direkcija za izgradnju grada Subotica” koja radi samo interventne popravke, na najugroženijim delovima zgrade i fasade, shodno novcu koga nikad nema dovoljno.

I dok zgrada čeka neka bolja vremena, koja možda nikad neće stići, u njoj, tako oronuloj, stasaju generacije gimnastičara i gimnastičarki, koje svojim sportskim umećem zadivljuju svet na domaćoj sceni, čekajući uslove kako bi se oprobali i na međunarodnim tamičenjima.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.