blank

SAOPŠTENJE NARODNE STRANKE Povodom Međunarodnog praznika rada

blank

Gradski odbor Narodne stranke saopštio je da je usled pandemije koja već dugo traje i koja je izmenila svet, došlo do krize koja je promenila pogled na društvo, a posebno na ekonomiju i aktivnosti pojedinih privrednih grana.

Kako iz Narodne stranke smatraju, ekonomska kriza u Srbiji je dodatno produbljena štetnim delovanjem izvršne vlasti i kriznog štaba koje će imati nesagledive posledice ne samo po zaposlene i poslodavce, već na sve građane i buduće generacije.

„Sada je već jasno da će mnoge stvari teško poprimiti normalno stanje i oblike, te da ćemo se morati brzo navikavati na nove okolnosti i trendove. Zato su nam potrebne suštinske promene sistema vladanja, i jasan otklon od tragične i neuspešne politike aktuelne vlasti”, navedeno je u saopštenju.

Oni smatraju da pošten rad nikada nije bio manje cenjen, da prava radnika nikada nisu bila manja, a da loši poslodavci koriste svaku priliku da unize, obezvrede ionako umanjena prava svojih zaposlenih, te da poseban problem predstavljaju Zakon o radu, otkazi putem SMS poruka i mejlova, ugrožena prava zaposlenih žena, majki, lica sa posebnim potrebama.

„Sindikalne vođe postaju meta, koji se ne birajući sredstva nastoje ukloniti, da ne budu prepreka poretku neoliberalnog profita odnosno partokratskog poslovanja. U takvom ambijentu sindikalno udruživanje i jačanje solidarnosti je jedini delotvoran odgovor na destruktuvno delovanje poslodavaca, kako privatnih, tako i državnih”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Narodne stranke.

Oni su naveli da borbom za pravdu i radnička prava, jedinstvom i solidarnošću mogu da se postignu pobede.

„Tako mora biti i danas, i to je naš imperativ. Stoga, kada Narodna stranka preuzme odgovornost za vođenje države posvetiti će punu pažnju poboljšanju radničkih prava i obezbediti ravnopravan socijalni dijalog, koji se neće biti podređen privilegovanom krupnom kaptalu i uskom krugu moćnika.

Narodna stranka se obavezuje poništiti postojeći i doneti novi Zakon o radu kojim će biti prava radnika biti uređena u skladu na najboljom evropskom praksom socijalno odgovornih država”, zaključeno je u saopštenju.

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u saradnji sa novosadskom policijom, uhapsili su M. E. (1981) iz okoline Bačke Topole zbog postojanja osnova sumnje da

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.