Potrebni sastojci za koru:
— 300 grama mlevenog keksa
— 125 grama istopljenog maslaca ili margarina
— par kašika mleka
Priprema:
Sve sastojke sjediniti i utisnuti ih u okrugli kalup sa fiksiranim stranicama. Prečnik našeg kalupa je 25 cm.
Sastojci za mus od čokolade:
— 3 cela jaja i 3 žumanca
— 100 grama šećera
— 400 grama mlečne čokolade
— 200 grama crne čokolade
— 1 litar slatke pavlake (mlečne ili biljne)
Priprema:
Jaja i šećer izmutimo (najbolje mikserom) i kuvamo na pari pet do deset minuta, neprestano mešajući. Dok je to toplo dodamo istopljenu čokoladu i mešamo dok se ne sjedini. Kada smo sjedinili, krem ostavimo da se hladi, a u međuvremenu izlupamo slatku pavlaku u šlag. Kada se krem dovoljno ohladio dodajemo izrađenu slatku pavlaku i sjedinimo špatulom. Lagano mešamo kako bi krem ostao vazdušast. Čokoladni krem sipamo po kori od mlevenog keksa i ostavimo par sati da se hladi, najbolje preko noći.
Tortu ukrasimo po želji čokoladnim mrvicama ili kakao prahom. Mi smo dali mašti na volju i napravili svečanu uskršnju tortu.