blank

Čokoladna rapsodija — predlog za uskršnju poslasticu

blankPotrebni sastojci za koru:
— 300 grama mlevenog keksa
— 125 grama istopljenog maslaca ili margarina
— par kašika mleka
Priprema:
Sve sastojke sjediniti i utisnuti ih u okrugli kalup sa fiksiranim stranicama. Prečnik našeg kalupa je 25 cm.
blank

Sastojci za mus od čokolade:
— 3 cela jaja i 3 žumanca
— 100 grama šećera
— 400 grama mlečne čokolade
— 200 grama crne čokolade
— 1 litar slatke pavlake (mlečne ili biljne)

Priprema:
Jaja i šećer izmutimo (najbolje mikserom) i kuvamo na pari pet do deset minuta, neprestano mešajući. Dok je to toplo dodamo istopljenu čokoladu i mešamo dok se ne sjedini. Kada smo sjedinili, krem ostavimo da se hladi, a u međuvremenu izlupamo slatku pavlaku u šlag. Kada se krem dovoljno ohladio dodajemo izrađenu slatku pavlaku i sjedinimo špatulom. Lagano mešamo kako bi krem ostao vazdušast. Čokoladni krem sipamo po kori od mlevenog keksa i ostavimo par sati da se hladi, najbolje preko noći.
blank

Tortu ukrasimo po želji čokoladnim mrvicama ili kakao prahom. Mi smo dali mašti na volju i napravili svečanu uskršnju tortu.
blank

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Astrologija

UBRZAVANJE VREMENA Da li nam se čini da je svet sve više na ivici prirodnih katastrofa i da je neka daleka budućnost skroz neizvesna šta

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.