blank

Sportska nostalgija: Magda Hegediš

Magda Hegediš rodena 15. aprila 1937. godine u Subotici sportom se počela baviti u pionirskim danima upražnjavajući košarku. Kasnije se preorijentisala na veliki i mali rukomet gde je postigla vrhunac igrajući za Spartak i reprezentaciju, za koju je odigrala utakmica.

blank
Foto: Sportski savez Subotice

Magda Hegediš je bila sportistkinja koja je na planu brzine, taktike, tehnike i elegancije zadovoljila sve kriterijume.

Pripadala je generaciji naših sportistkinja koje su mnogo zadužile subotički i jugoslovenski sport. U početku, kao izraziti košarkaški talenat, a kasnije u velikom i malom rukometu postigla je vrhunske kvalitete tako da je jedno vreme bila stalni član državne reprezentacije, za koju je odigrala 38 utakmica.

Njen najdraži uspeh je svakako bronzana medalja na Prvom svetskom šampionatu u rukometu koji je održan u Beogradu 1957. godine.

Sa aktivnim igranjem prestala je 1965. godine a do tada je stalno bila u društvu naših najboljih rukometašica, Nade Niklerove, Nade Vučković i Erike Tot.

Izvor: Sportski savez Subotice

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u saradnji sa novosadskom policijom, uhapsili su M. E. (1981) iz okoline Bačke Topole zbog postojanja osnova sumnje da

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.