blank

Srbija osvojila Memorijalni turnir „Stevan Ćele Vilotić” (VIDEO)

YouTube video

Selekcija Srbije do 19 godina juče je odigrala poslednji meč na Memorijalnom turniru „Stevan Ćele Vilotić” koji se po 29. put održao u Subotici. Izabranici selektora Radovana Krivokapića izgubili su od Francuske rezultatom 1:0 (0:0), ali su zahvaljujući boljoj gol razlici u plasmanu podigli trofej namenjen pobedniku.

Strelac: Blumia 60. minut za Francusku.

Srbija: Lijeskić, Vukičević, Serafimović, Stanković, Šljivić, Mijatović, Bukinac, Petrović, Simić, Nedeljković, Milošević. Igrali su još: Mladenović, Vasiljević, Mirosavić, Mirčetić.

Francuska: Bengui, Kiumbedi, Mavisa, Antagana, Tel, Due, Basea, Bentumi, Zidan, Lahmadi, Blumia. Igrali su još: Ravejre, Maluda, Dajkon, Sar, Kalambaji, Tabibu.

blank
Foto: Subotičke.rs

Prvaku Evrope, Francuskoj, nije bila dovoljna pobeda sa jednim golom razlike u meču sa našim momcima, jer je gol razlika odlučivala plasman, pošto su selekcije Srbije, Crne Gore i Francuske na tabeli ostvarile po dve pobede.

Početak meča protekao je u opreznoj igri obe reprezentacije. Srbija je za nijansu bila bolji rival i u prvih dvadesetak minuta propustila dve dobre prilike da dođe do vođstva. Najpre je Vukičević iz dobre situacije pogodio spoljni deo mreže, a zatim je i Šljivić sa desetak metara loptu poslao preko gola. Do kraja poluvremena borba se uglavnom vodila na sredini terena pa se na odmor otišlo sa 0:0.

blank
Foto: Subotičke.rs

Na početku drugog poluvremena Srbija je propustila dve izgledne situacije, pa je kažnjena u 60. minutu kada je precizan za Francuze bio Blumia. Nakon gola, Orlići su zaigrali ofanzivnije i imali dve prilike preko Miloševića i Mirčetića. Do kraja susreta Srbija je odigrala opreznije i pomirila se sa golom zaostatka što joj je i bilo dovoljno da osvoji turnir.

U drugom susretu, koji se takođe juče igrao u Bačkoj Topoli, Crna Gora je ubedljivo savladala Mađarsku rezultatom 4:0 (3:0) golovima Radojevića, Lečića, Camaja i Golubovića.

blank
Foto: Subotičke.rs

Radovan Krivokapić, selektor naše reprezentacije je nakon susreta rekao da su ove tri utakmice bile izuetne i da će nam mnogo značiti za dalji rad.

„Ove tri utakmice su bile izuetne i mnogo će nam značiti za dalji rad. Ovo je sjajna uvertira za kvalifikacije koje nas očekuju u oktobru mesecu. Ostaje malo žal što smo izgubili, a opet sa druge strane osvojili smo trofej po koji smo i došli”, naglasio je Krivokapić.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je naš reprezentativc Luka Lijeskić. Najbolji strelac je bio Stefan Golubović, igrač Crne Gore. Epitet najtalentovanijeg igrača poneo je Kosta Nedeljković. Najbolji igrač memorijala je kapiten naše reprezentacije Aleksandar Stanković, najbolji selektor je Radovan Krivokapić, dok je plaketa za fer plej takođe pripala Srbiji.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.